Cultuur & Media
NTR

Jongstof, een spin-off van Kunststof, is terug: persoonlijke gesprekken met jong talent

foto: Boye van Tol
  1. Nieuwschevron right
  2. Jongstof, een spin-off van Kunststof, is terug: persoonlijke gesprekken met jong talent

Afgelopen zomer interviewden Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra drie weken lang aanstormend talent uit de wereld van kunst, cultuur en media op NPO Radio 1. Gesprekken met dezelfde insteek als Kunststof, nu met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, designers en filmmakers. Al snel werd duidelijk: Jongstof brengt een nieuw en fris geluid op NPO Radio 1. Vanaf 12 januari zijn ze daarom terug met een wekelijkse podcast vol bijzondere, persoonlijke verhalen.

Jongstof: Rosa Stil, actrice - Kunststof

Jongstof

De gasten én de makers van Jongstof zijn allemaal rond de 25 jaar en maken nu al indruk binnen hun vakgebied. In een persoonlijk gesprek vertellen ze over hun ontwikkeling, hun beroep en over de blik waarmee ze naar de wereld kijken.

Presentatoren

De presentatoren van Jongstof zijn niet onbekend in het Nederlandse medialandschap:

Tirsa With (26) is onder andere bekend als presentatrice van Het Klokhuis en Omroep Zwart. Daarnaast is ze (stem)acteur en programmamaker.

Stijn de Vries (25) is presentator, programmamaker, fotograaf en acteur. Hij maakte voor Spuiten en Slikken de series Jong Geleerd, Nooit Gedaan en Mooi, Man. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman Als de zon valt en maakt hij wekelijks de podcast Relnichten.

Max Terpstra (24) is presentator en programmamaker. Sinds 2022 heeft hij zijn eigen rubriek bij Khalid & Sophie: Max Bijt Hond. Hij presenteerde Spuiten en Slikken en maakte de persoonlijke docuserie Verslaafd aan Verliezen, over zijn gokverslaving.

Rosa Stil

Stijn de Vries trapt de eerste aflevering af met een bijzondere gast: actrice en beeldend kunstenaar Rosa Stil. Ze speelt de rol van Priscilla in de succesvolle film Hardcore Never Dies van regisseur Jim Taihuttu, over de Rotterdamse gabber cultuur in de jaren '90. In 2023 maakte ze samen met Kate Hummel de korte film Guilty waarin ze ook de hoofdrol vertolkte. Daarnaast is ze druk bezig met het maken van kunst en werkt ze aan haar eerste, grote tentoonstelling.

foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Rosa Stil

Beluister de eerste aflevering hier, of in je favoriete podcastapp.

Jongstof

In de podcast Jongstof, gepresenteerd door Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra, spreken we wekelijks met aanstormend talent uit de wereld van de kunst, cultuur en media. Gesprekken met dezelfde insteek als Kunststof, nu met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, designers en filmmakers. De podcastafleveringen van Jongstof zijn te beluisteren via de website en app van NPO Radio 1, de gratis NPO Luister-app en andere podcastplatforms.

Ster advertentie
Ster advertentie