Cultuur & Media
AVROTROS

Het leven is minder maakbaar dan we denken, vindt schrijver Marian Donner

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Het leven is minder maakbaar dan we denken, vindt schrijver Marian Donner

"Ik denk dat we in een tijd leven waarin we toeval proberen uit te bannen. Het leven is misschien maakbaarder geworden, maar uiteindelijk heeft toeval altijd invloed", zegt schrijver en columnist Marian Donner in MISCHA!.

#255 - Marian Donner

Donner: "Ik vind het idee van maakbaarheid zo karig, de mogelijkheden die er zijn, zijn ook alleen maar de mogelijkheden die jij kan bedenken. Ik had nooit zelf bedacht: weet je wat ik écht wil doen: telefoniste bij een escortbureau worden. En toen kocht ik een krant en zag ik een advertentie. Het bleek een topbaan."

Schoonheid in falen

Volgens de schrijver hechten we te veel belang aan succes, en is onze definitie ervan bovendien te oppervlakkig. "Ik denk dat er schoonheid in falen kan liggen. Het proberen en uiten van je ideeën is fantastisch, ook zonder al die andere dingen. Bovendien geloof ik: het grootste geluk ligt niet in het behalen van je verlangens, maar in het verlangen zelf."

#255 - Marian Donner

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie