Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Niet alleen aangifte, ook onderzoek naar Vizier op Links'

foto: Twitter Nadia Bourasfoto: Twitter Nadia Bouras
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Niet alleen aangifte, ook onderzoek naar Vizier op Links'

Het zou volgens journalist Frénk van der Linden goed zijn als er niet alleen aangifte wordt gedaan tegen Vizier op Links, maar dat de politie ook een onderzoek start naar deze club. Dat zegt hij in het Mediaforum van Spraakmakers.

Historicus Nadia Bouras doet aangifte tegen Vizier op Links. Zij trof op haar voordeur een sticker waarop stond dat haar huis in de gaten werd gehouden door dit rechts-radicale platform. Ook een lokale politicus trof dit bericht aan op zijn voordeur. De SP heeft aangekondigd Kamervragen te gaan stellen over deze "anonieme intimidatie" van linkse opiniemakers en wetenschappers.

Kwaad tot erger

Van der Linden denkt dat het goed is om dit soort zaken echt bloot te leggen. "Wat je aandacht geeft wordt groter, maar soms is grotere aandacht nodig zodat je het op termijn structureel oplost. Hoe kan dit, wie doet dit en moet dat wel zo verder?"

Hij noemt Vizier op links een "klein clubje doorslaande mensen", maar vindt grondig onderzoek nodig. "Veel van dit soort dingen belanden bij de politie in de bak", aldus Van der Linden.

Bloedserieus

Oud-staatssecretaris Steven van Eijck vindt ook dat hier "niet lichtvaardig" mee om moet worden gesprongen. "Politici en opiniemakers hebben het recht in Nederland om hun mening te uiten." Hij wil dat de politie dit bloedserieus neemt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van der Linden moet ook lachen om het verwijt dat Vizier of Links maakt. "Linkse mensen zouden de hegemonie in het land hebben. We hebben net een verkiezingsuitslag achter de rug waaruit dit niet blijkt", zegt hij.

Ook zou 'de media' links zijn. "Als je dieper graaft, dan zijn er onderzoeken dat het overgrote deel van Nederland vertrouwen heeft in de media."

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie