Cultuur & Media
BNNVARA

Mocro Maffia: 'Een kweekvijver om talenten te lanceren'

foto: Videolandfoto: Videoland
  1. Nieuwschevron right
  2. Mocro Maffia: 'Een kweekvijver om talenten te lanceren'

Vanaf vandaag staat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Mocro Maffia online. Mocro Maffia staat bekend om de beginnende en talentvolle acteurs en artiesten die te zien zijn in de serie. In De Nieuws BV schuiven Achmed Akkabi (acteur en creatief producent van Mocro Maffia), Antoinette Beumer (hoofd drama van Videoland) en acteur Marouane Maftah aan.

Video niet beschikbaar

Geloofwaardigheid

Akkabi geeft aan dat hij bewust kiest voor onbekende acteurs: "Ik vind het belangrijk dat de kijker zo geloofwaardig mogelijk meegaat met de acteurs. Dat helpt als je de acteur niet al in 20 andere series of films hebt gezien. Beumer vult aan: "Het is juist goed dat er allemaal koppen in zitten die je nog nergens hebt gezien. Je wil eigenlijk alleen maar gezichten die je niet kent."

De blikvanger in de eerste seizoenen van Mocro Maffia was de 20-jarige Oussama Ahammoud. Hij begon met weinig acteerervaring aan zijn rol als Muis en heeft inmiddels in meerdere series, films en toneelstukken gespeeld. Akkabi zegt hierover het volgende: "Oussama benaderde mij via Instagram. Vervolgens werd hij uitgenodigd voor een auditie met allemaal andere kids en heeft daar zijn best moeten doen."

Komtgoed

De 16-jarige Marouane Maftah speelt de rol van Komtgoed. Akkabi zegt het volgende: "Marouane is een groot talent. Hij durft te spelen en hij is niet bang. Ook vond ik zijn stem heel markant door dat kraakje is het direct spannend." Beumer vult aan: "Het is ook de combinatie met hoe hij eruit ziet. Het is echt een jong kuiken, want hij heeft natuurlijk nog iets kinderlijks, maar in de serie heeft hij helemaal geen geweten."

Marouane reageert: "Ik ben supertrots dat dit over mij gezegd wordt en dat ik me heb bewezen. Ik had dit niet durven dromen. Ik ben begonnen bij een castingbureau om te figureren en ik mag nu een mini-serie spelen." De acteercarrière van Marouane zit in een vlucht, hij heeft meerdere rollen mogen spelen, waaronder een hoofdrol.

Quote

Ik had dit niet durven dromen.

Marouane Maftah

Kweekvijver

Akkabi vertelt dat Mocro Maffia voor hem een kweekvijver is om talenten te lanceren, zowel voor de camera, als achter de camera bij de scenaristen, de regie en de productie. "We proberen overal mensen te laten doorstromen." Beumer vertelt dat dit ook bij Akkabi zelf is gebeurd: "Hij begon als acteur, maar nu is hij ook showrunner. Videoland heeft hem daar alle vrijheid voor gegeven en dat is een risico. Juist daarom is het belangrijk om risico's te nemen."

Beumer vindt ook dat zenderbazen en omroepen veel meer risico's moeten nemen. "Er is bij Mocro Maffia een heel groot risico genomen. Ook binnen Videoland en RTL is dat niet zonder slag of stoot gegaan. Je moet kunnen incalculeren dat als je risico neemt, het kan floppen, maar het kan ook een groot succes worden."

Tot slot wil Beumer nog een ding kwijt: "Wat ik zo waanzinnig vind, is dat hoe Marouane speelt het veel zegt over alle jongeren die nu tussen wal en schip vallen."

Waar haalt Mocro Maffia al dat jonge talent vandaan?

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie