Cultuur & Media
MAX

Erik Dijkstra over duizendste Per Seconde Wijzer: 'Kees Driehuis heeft het programma gereanimeerd'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Erik Dijkstra over duizendste Per Seconde Wijzer: 'Kees Driehuis heeft het programma gereanimeerd'

Het legendarische quizprogramma Per Seconde Wijzer viert komende week zijn duizendste aflevering. Erik Dijkstra mag het programma sinds enkele jaren presenteren, maar eert Kees Driehuis nog altijd. "Kees heeft het programma gereanimeerd."

Dat zei Erik Dijkstra zondag bij De Perstribune van MAX. "Het raakt me toch wel om Kees weer te horen. Ik heb heel veel met hem samengewerkt. Hij was echt zo’n oude linkse VARA-man. Ik vond hem echt een geweldige man en heb altijd een zwak voor hem gehad. Om zijn stem hier weer te horen ontroert me wel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een bestseller schrijven

Erik Dijkstra is bekend van zijn tv-programma’s zoals Bureau Sport en in het verleden de rubriek De Jakhalzen uit De Wereld Draait Door, maar Dijkstra heeft ook enkele boeken op zijn naam staan. "Schrijven is een beetje een hobby voor mij. In de tv-wereld en radiowereld werk je samen met andere mensen en dat vind ik heel erg fijn. Maar ik merk dat ik het ook fijn vindt om een projectje in m’n eentje te hebben."

Dijkstra sluit niet uit dat hij de tv-wereld ooit helemaal vaarwel zal zeggen. Hij hoopt echt een bestseller te kunnen maken. Dat kan een roman, maar ook een biografie zijn. "Ergens is het een droom van mij om helemaal van de schrijverij rond te kunnen komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De duizendste Per Seconde Wijzer zal voor één keer gespeeld worden met twee bekende Nederlanders. Dat zijn historicus Maarten van Rossem en sportpresentator Jeroen Stomphorst. De uitzending is aanstaande woensdag om 19:50 uur te zien op NPO 2.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie