Cultuur & Media
KRO-NCRV

Angela de Jong: 'Het wordt toch een beetje een Idols voor talkshowhosts'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong: 'Het wordt toch een beetje een Idols voor talkshowhosts'

Vijf presentatieduo's moeten het gat dat talkshow-koningin Eva Jinek bij de NPO achter laat gaan opvullen. Dat zijn tenminste de meest verse geruchten uit omroepland. Tv-recensent Angela de Jong heeft zo haar twijfels over de formule, zegt zij in Spraakmakers. "Het wordt zo toch een beetje een Idols voor talkshowhosts."

De NPO kiest voor meerdere duo's die de presentie van de avondshow afwisselend moeten verzorgen. De duo's worden vandaag officieel bekendgemaakt, maar het zou volgens De Jong gaan om Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink en Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Volgens De Jong gaan er ook geruchten dat Jort Kelder en Fidan Ekiz één avond voor hun rekening nemen. "Ik begreep van mijn collega - die er het hele weekend druk mee is - dat het een klein beetje onder voorbehoud is." Volgens De Jong is nog niet duidelijk over alle omroepbazen dit weekend hun fiat hebben gegeven voor het plan.

'Charles Groenhuijsen als teken van paniek'

De meest verrassende presentator in het rijtje is volgens De Jong, Giovanca Ostiana naast Tijs van den Brink. Ook is de tv-recensent verbaasd over de keuze van oud-Amerika-correspondent en presentator Charles Groenhuijsen. "Hij heeft Eva Jinek al een keer eerder vervangen op zondag." Dat hij nu wéér naar voren wordt geschoven vindt De Jong een zwaktebod. "Het is een teken aan de wand dat er enige paniek is bij de NPO."

Volgens haar lijkt het alsof de NPO geen plan B heeft wanneer er grote talkshowhosts als Jinek of in de toekomst misschien Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk vertrekken. "Je mag hopen dat er een klasje klaarstaat en dat de opvolgers staan te trappelen. Dat is kennelijk niet zo."

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Angela de Jong

Ster advertentie
Ster advertentie