Cultuur & Media
AVROTROS

Viggo Waas: 'Het is niet makkelijk om van me te houden'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Viggo Waas: 'Het is niet makkelijk om van me te houden'

Het is onmogelijk om Viggo Waas in een hokje te duwen. Hij maakt cabaret, hij acteert, hij schrijft, hij presenteert, hij zingt en hij is gymleraar. Hij noemt zichzelf een hinkstapspringer: "proberen en dan maar kijken of ik het kan." En hij kan veel. Alleen de liefde, dat blijft een continu leerproces.

{podcast audio="126940" caption="#67 - Viggo Waas recenseert Beschaving: De Nabeschouwing" }

In Miss Podcast blikken bekende Nederlanders terug aan de hand van de belangrijkste geluiden uit hun leven. Het nummer This house is empty now van Elvis Costello brengt Viggo meteen terug naar het moment waarop zijn eerste lange relatie strandde en hij een vriendin en een zoon moest achterlaten.

"Daarna is er een volwassenheid gekomen, als je zoiets meemaakt, dan is de speeltuin wel even voorbij. Of ik daar iets van heb geleerd? Bij mij werkt dat niet zo. Ik ben ook wel in staat om weer dezelfde fouten te maken."

Viggo Waas over de liefde

Ongrijpbaar

"Het is makkelijk om me leuk te vinden, me aardig te vinden, met me te lachen. Maar ik geloof niet dat het makkelijk is om van me te houden. Ik ben niet moeilijk, maar ik ben wel vaak ongrijpbaar. Ik wil heel veel dingen zelf eerst doormaken en soms weet ik het zelf ook niet, en dat komt dan terecht in scènes of liedjes die ik schrijf."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is te van maandag- tot en met donderdagnacht van 01:00 tot 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Google of via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Marcel van Roosmalen
Luister hier naar de aflevering met Tex de Wit

Ster advertentie
Ster advertentie