Cultuur & Media
NTR

Marcel de Groot, een introverte muzikant op het podium

foto: Marcel de Grootfoto: Marcel de Groot
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel de Groot, een introverte muzikant op het podium

Marcel de Groots voorstelling #Held werd in 2016 lovend ontvangen en dat smaakte naar meer. Nu is er DOOR waarin die held van toen zijn leven op de rit heeft en geen hindernissen meer op zijn weg ziet, want hij moet DOOR. In deze voorstelling komen een verzameling van oude en nieuwe liedjes en anekdotes samen.

Video niet beschikbaar

Een introvert karakter

De zoon van Boudewijn de Groot lijkt zowel qua uiterlijk als innerlijk sterk op zijn vader. Ze hebben dezelfde stem en zijn beiden introvert. De Groot: "ik probeer open te zijn en toegankelijk, maar dat lukt niet altijd goed. Ik heb ook vaak het gevoel dat het verkeerd uitpakt. Ik vind het moeilijk om mensen te lezen, wat dat betreft."

Quote

Ik probeer toch een beetje bij de mensen op schoot te kruipen door het klein en intiem te houden

Marcel de Groot

Waarom met dat introverte karakter dan toch op het toneel staan? De Groot: "Ik wist altijd niet beter, ik moest daar gewoon staan. Ik had mijn liedjes en mijn muziek en dat moest eruit. Dan maar op een introverte manier. Ik speel nu in een klein, intiem programma en daar is er ruimte voor dat introverte denk ik. Ik probeer toch een beetje bij de mensen op schoot te kruipen door het klein en intiem te houden."

Liedjes schrijven

Het schrijven van liedjes valt de Groot zwaar. Hij vertelt: "het is een kwestie van keuzes maken en dat is niet mijn sterkste kant. Alles kan namelijk als je een liedje schrijft, alle opties zijn open: woorden, akkoorden, melodie├źn. Je moet telkens keuzes maken en daar word ik helemaal tureluurs van af en toe. Het componeren gaat me makkelijker af."

Video niet beschikbaar

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie