Cultuur & Media
NOSNTR

Stuurt ook Letland een Nederlander naar het Songfestival?

foto: NOS/AVROTROS/NPOfoto: NOS/AVROTROS/NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Stuurt ook Letland een Nederlander naar het Songfestival?

Er doen dit jaar misschien wel drie Nederlanders mee aan het Eurovisie Songfestival. Naast Griekenland (en Nederland zelf) stuurt mogelijk ook Letland een Nederlander naar het liedjesfestijn. De Amsterdamse Anna Madara Perkone hoort bij de laatste negen Letse kandidaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij het grote publiek is Madara Perkone misschien niet bekend, maar dat maakt haar niet minder ervaren. Ze maakt muziek bij commercials en produceert dancenummers.

De zangeres is in de race met het nummer Polyester, een plaat die flink afwijkt van de nummers van de andere kandidaten. ''Mijn muziekstijl is een beetje anders. Ik heb het nummer niet speciaal voor Eurovision geschreven, het is gewoon een nummer van mijn album'', vertelt ze in Nieuws en Co.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zaterdag staat ze in de finale van de Letse voorrondes. ''Ik moet live optreden, wat te gek is.'' Uiteindelijk is het aan het publiek om te bepalen wie Letland mag vertegenwoordigen. ''Dat is heel crazy. Iedereen kan online stemmen op een persoon'', vertelt ze. Ook vanuit Nederland kan er gestemd worden.

Griekenland

Gisterenavond werd bekend dat Nederlands-Griekse Stefania Liberakakis Griekenland gaat vertegenwoordigen dit jaar. Ze staat in de tweede halve finale van het Songfestival in Rotterdam met het nummer Supergirl.

"Ik ben helemaal flabbergasted", vertelde ze vanuit Griekenland in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik heb zoveel lieve berichten gekregen. Ik sliep vannacht pas om 4 uur, omdat ik helemaal aan het trillen was."

Stuurt ook Letland een Nederlander naar het Songfestival?

Ster advertentie
Ster advertentie