Cultuur & Media
NOS

Jeangu Macrooy komt met nieuw album: 'Ik ben volwassener geworden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy komt met nieuw album: 'Ik ben volwassener geworden'

Jeangu Macrooy komt met nieuwe muziek. Aanstaande vrijdag komt zijn nieuwste album Summer Moon uit. In NOS Met het Oog op Morgen vertelt hij over het thema. "Waar songwriters al millennia door worden geïnspireerd: de liefde."

Bekijk hier het optreden en gesprek met Jeangu Macrooy uit het Oog

Het album klinkt anders dan de eerdere twee. Zo zitten er minder synthesizers in. "Het heeft heel organische geluiden. Strijkers, gitaren, percussie. Het klinkt iets anders." Dat komt volgens de songwriter vooral door de producer. "De eerste twee albums maakte ik met één producer. Deze keer sprong ik in het diepe met een andere."

En dat beviel. Macrooy was toe aan een nieuwe ronde schrijven. "Ik heb het Songfestival gehad, de pandemie. Ik ben volwassener geworden. Het was heel prikelend en fijn voor mijn creatieve geest."

Is dit alles?

Het album viert de liefde. Niet geheel toevallig, want Macrooy is zelf dolgelukkig in zijn relatie. "Toen ik mijn eerste album schreef was ik net verliefd, 22. Wat weet je dan? Nu is het veel authentieker. Het echte werk begint na die honeymoon-fase. Dan moet je nadenken: wat betekent 'houden van' echt voor mij?"

Hoewel liefdesverdriet niet op het album terugkeert, zijn er wel melancholische tracks. "Het klinkt cliché, maar in iedere relatie gaat iemand zich afvragen: is dit alles? Maar uiteindelijk gaat het erom dat je accepteert en viert wat je hebt. Dat je dat waardeert en dankbaar bent."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie