Cultuur & Media
KRO-NCRV

Nieuwe zaterdagavondshow Paul de Leeuw: 'All You Need is Love met cadeautjes'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe zaterdagavondshow Paul de Leeuw: 'All You Need is Love met cadeautjes'

Paul de Leeuw trok afgelopen zaterdagavond 1,2 miljoen kijkers met zijn nieuwe programma 'Paul pakt uit!'. Daarmee scoorde hij goed, maar hoe vernieuwend is De Leeuw nog? En is dat eigenlijk wel belangrijk? De korte antwoorden: nee, het is niet vernieuwend en nee, dat is niet erg. "Als je meer dan een miljoen kijkers trekt, dan doe je het goed op lineaire tv."

De gehele uitzending was Paul de Leeuw zoals je 'm kent, maar hij vliegt niet uit de bocht door dingen te zeggen die eigenlijk niet kunnen. Dat zegt Haroon Ali, de tv-recensent van De Volkskrant.

Toch "heeft hij dan toch wel voor elkaar gekregen dat mensen hier wel over praten". Bijvoorbeeld het item over de vrolijke begrafenis voor een ongeneeslijk zieke vrouw - waar ook op Twitter uitvoerig over werd gediscussieerd. "Dat zou ik graag meer zien", aldus Ali.

Het eerste uur van de uitzending vond hij wel erg braaf. "Het is een soort All You Need Is Love met cadeautjes, mensen worden blij gemaakt met dingen. Dat werkt wel (…) maar dat is ook wat je van hem kent. De angel is er nu wel een beetje uit."

Lesbische gangbang

Hoofdredacteur Ward Wijndelts van Vrij Nederland had een déjà vu: zoals een vriend van hem ooit in begin jaren negentig bij De Leeuw te gast was om zijn haar af te laten knippen, zo ging het er nu ook weer aan toe. "Hij doet letterlijk wat hij goed kan", aldus Wijndelts. In het verleden heeft hij taboes doorbroken, en dat is zijn grote kracht.

En "de manier waarop hij het vriendinnenclubje tot een soort lesbische gangbang…..ik bedoel....dat ging best ver", aldus Wijndelts. Maar verder ging De Leeuw niet. Volgens Wijndelts is het misschien ook wel van deze tijd, dat 'woke' mensen de ironie niet meer inzien van dit soort verregaande tv, en het niet meer zullen accepteren.

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Haroon Ali

Ster advertentie
Ster advertentie