Cultuur & Media

Lucas Hamming wordt 27: 'Mijn definitie van rock and roll is verschoven'

BNNVARA
foto: Lucas Hammingfoto: Lucas Hamming
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming wordt 27: 'Mijn definitie van rock and roll is verschoven'

Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jimi Hendrix; allemaal artiesten die bij 'de Club van 27' horen, omdat ze niet ouder zijn geworden dan 27 jaar. Een gevaarlijke leeftijd dus voor rockers, en dat beseft Lucas Hamming zich maar al te goed. Hij wordt in november 27, maar is nog lang niet van plan om het loodje te leggen. Sterker nog, hij wil nog van alles doen. In De Nieuws BV vertelt de zanger over volwassen worden, grote plannen en zijn eerste theatershow 'Haast'.

Ondanks dat Lucas Hamming binnenkort de mythische rockleeftijd van 27 bereikt, maakt hij zich absoluut geen zorgen: "Integendeel, ik blijf gewoon leven en krijg nog 50 of 60 jaar cadeau gelukkig. Maar het was wel een mooi haakje om een voorstelling aan te wijden. Want ik wil nog heel veel, dus ik moet nog 50 jaar door." Lucas leeft ook een stuk gezonder dan leden van de club van 27. Hij wielrent vier keer per week, eet alleen maar fruit en drinkt 'geen alcohol'. "Mijn definitie van rock and roll is verschoven. Het is geen seks, drugs en rock and roll meer, maar ambitie en discipline. Dat vind ik rock and roll."

Quote

Ik heb zelfs een keer bijna mijn gitaar in de fik gestoken op mijn zolderkamertje.

Lucas Hamming

Forever 27

Brian Jones, Jim Morrison en Amy Winehouse stonden allemaal onder grote druk om te presteren. Lucas Hamming ervaart dat ook, maar het is vooral een druk die hij zichzelf oplegt. "Ik ben ambitieus, ik heb een droom en daar ga ik voor. Dus die druk leg ik mezelf op. En een goede werkdruk is ook wel lekker om te hebben." Vroeger deed hij Jim Morrison na in de spiegel, maar muzikaal gezien heeft hij meer met Jimi Hendrix: "Ik was vooral aan het oefenen of ik ook gitaar kon spelen met mijn tanden of achter mijn hoofd, net zoals Jimi Hendrix. Ik heb zelfs een keer bijna mijn gitaar in de fik gestoken op mijn zolderkamertje."

Quote

Als ik haast heb, dan maar alles op één avond: een rocklegende én een volwassen jongen worden.

Lucas Hamming

Haast

Ondanks dat Lucas Hamming nog steeds de jonge bink wil uithangen, heeft hij ook het gevoel dat hij verantwoordelijk moet nemen. Opgroeien is dan ook een terugkerend thema in zijn nummers. Zijn nieuwe theatershow, waar hij nieuwe en oude nummer zal spelen, heet dan ook 'Haast'. Lucas: "Omdat ik eigenlijk alles tegelijk wil doen. Het was ook een soort spelen met die club van 27. Als ik haast heb, dan maar alles op één avond: een rocklegende én een volwassen jongen worden."

Lockdown

Voordat de rest van de wereld in lockdown ging, koos Lucas Hamming daar al zelf voor. "Als muzikant sluit je jezelf graag op, ik in ieder geval, want dan kan ik me het beste focussen. Dus heb ik vorig jaar een ticket naar Bali geboekt, voor een maand een boomhut gehuurd, mezelf opgesloten en een hele nieuwe plaat geschreven." Die plaat is tijdens de intelligente lockdown opgenomen en wordt tijdens de 'geniale lockdown' gereleased. Lucas' eerste single "Falling' is nu uit.

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=R_mZprgRRMg" start="false"}

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie