Cultuur & Media

Uit de oude doos: liefdestips van mijn oma

BNNVARA
foto: Trouwfoto Sera en Janfoto: Trouwfoto Sera en Jan
  1. Nieuwschevron right
  2. Uit de oude doos: liefdestips van mijn oma

Liefde, relaties en seks, dat bespreek je niet met je oma toch? Rozemarijn Brus deed het wel en maakte de podcast Uit de Oude Doos: Liefdestips van mijn Oma. "Ik wilde meer weten over haar eerste liefde, hoe ze mijn opa ontmoette en of ze nog tips had voor mij." En ze werd blij verrast. Wat haar oma vertelde? Daarover praat Rozemarijn in De Nieuws BV.

Sera Helfrich-Sassen is 93 jaar, woont in Zuidlaren en is sinds een aantal jaar weduwe. "Sinds het overlijden van mijn opa vertelt ze veel over hem. Maar niet alleen over hem: ook over vroeger, over haar jeugd in Ter Apel, over haar studententijd in Groningen. Eigenlijk elke tijd, behalve de huidige", vertelt Rozemarijn in haar podcast.

In de eerste podcast gaan Rozemarijn en haar oma 70 jaar terug in de tijd. Naar de eerste liefde van haar oma en het begin van haar studententijd in Groningen waar ze uiteindelijk Jan Helfrich tegen het lijf loopt. Wat Rozemarijn het meest verraste in de gesprekken met haar oma: "Hoe modern mijn oma over liefde denkt. Dat een relatie niet betekent dat je iemand's bezit bent en dat alles ook weer niet zo strak hoeft te zijn als het vroeger was."

Luister hier alvast het eerste deel van Uit de Oude Doos: Liefdestips van mijn Oma. Benieuwd naar de rest van de podcast? Hou onze Facebook en Twitter in de gaten want vanaf volgende week is 'ie te vinden in de podcast-app van je keuze en via NPO Radio 1!

Ster advertentie
Ster advertentie