Cultuur & Media
NOS

Carnaval in Tilburg afgeblazen: geen prins, geen Raad van Elf

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Carnaval in Tilburg afgeblazen: geen prins, geen Raad van Elf

In Tilburg wordt komend jaar helemaal geen carnaval gevierd. De organisatie van het carnaval in Kruikenstad zegt lang te hebben nagedacht over alternatieven, maar blaast nu alles af. De gezondheid van de carnavallende Tilburgers en anderen kan niet gegarandeerd worden, volgens de organisatie.

Verslaggever Marc Hamer sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met Patrick Dewez, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Het was best wel heel zuur om te zeggen: we stoppen ermee'', zegt Dewez. Toch heeft de Carnavalsstichting daar wel voor gekozen. ''Er komen alleen maar meer coronabesmettingen bij. Voor ons was het een net dat aan het sluiten is.''

Geen carnaval betekent ook geen Prins in Tilburg. Volgens Dewez zou die namelijk weinig kunnen doen. ''Hij kan niet met zijn gevolg in een bus, hij kan niet op pad, hij kan niet naar zalen, hij kan niet naar feesten.''

Ophef

Vorige maand ontstond landelijke ophef over een feest in Tilburg, waarbij honderden supporters van voetbalclub Willem II samen een wedstrijd keken op een groot scherm. Daarbij hielden ze onderling geen afstand. Burgemeester Weterings besloot die bijeenkomst niet te verbieden, uit vrees dat de supporters ergens anders samen zouden komen.

Eerder werden al evenementen rond carnaval in Tilburg zoals de optocht en Kruikenstad in Koor afgelast. Tilburg is de eerste grote Nederlandse stad waar nu alle activiteiten rond carnaval worden afgeblazen. In andere steden wordt door carnavalsstichtingen nog wel gekeken naar alternatieven.

Geen carnaval in Tilburg volgend jaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie