Cultuur & Media

Erik Dijkstra over Kees Driehuis: 'Hij durfde anno nu nog erg links te zijn'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erik Dijkstra over Kees Driehuis: 'Hij durfde anno nu nog erg links te zijn'

Oud televisiepresentator Kees Driehuis is op 67-jarige leeftijd overleden. Bijna dertig jaar was hij het gezicht van Per Seconde Wijzer. In De Nieuws BV vertelt opvolger Erik Dijkstra over Kees Driehuis.

"Niets is blijvend." Daarmee sloot Kees Driehuis zijn laatste uitzending Per Seconde Wijzer af. Vorig jaar stopte Driehuis met het programma. Vlak daarna werd hij ziek.

Behalve Per Seconde Wijzer was Kees betrokken bij talloze andere radio- televisieprogramma's waarvan Zembla waarschijnlijk wel de bekendste is. Kees was oprichter, eindredacteur en presentator van dit onderzoeksjournalistieke platform.

De Strijd

In 2016 was hij bedenker en eindredacteur van de documentaire serie De Strijd. In tien delen wordt daarin de geschiedenis van de Nederlandse arbeidersbeweging geschetst. De Strijd werd gepresenteerd door oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra.

Dijkstra: "Kees durfde anno nu ook nog heel erg links te zijn. Hij had zijn hart op de goede plek. Hij wilde met die serie De Strijd een stem geven aan mensen die vaak in de geschiedenis niet zo'n grote rol speelden."

Manon Blaas: 'Onvoorstelbaar dat hij er niet meer is'

In Nieuws en Co sprak Zembla eindredacteur Manon Blaas over het overlijden van Kees Driehuis. 'Het was een bijzondere, lieve, grappige en intelligente man. Hij was mijn leermeester, mijn mentor. Iemand waar wij veel van hebben geleerd.' Driehuis was jarenlang aan Zembla verbonden. 'Het is onvoorstelbaar dat hij er niet meer is.'

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie