Cultuur & Media

Cold Feet terug op tv: 'Het is nog beter dan toen'

foto: Screenshot trailerfoto: Screenshot trailer
  1. Nieuwschevron right
  2. Cold Feet terug op tv: 'Het is nog beter dan toen'

[VPRO] De vijf vrienden Adam, Pete, Jenny, David en Karen zijn vanavond na dertien jaar terug op tv. De serie Cold Feet gaat niet verder waar het toen stopte, want de dertigers zijn nu veertigers, sommigen zelfs vijftigers.

In de jaren 90 werd de Britse serie Cold Feet tegelijk uitgezonden met de Amerikaanse serie Friends. Beide series gingen over het wel en wee van de relaties van zes vrienden. In Friends was iedereen beeldschoon. Ze leken nooit geldnood te hebben en elke aflevering eindige met het geluid van een lachband. In Cold Feet ging het over veel zwaardere thema's als kanker, overspel en alcoholisme – en het liep niet altijd goed af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schrijfster, columniste en fan van de originele serie Roos Schlikker was vanmiddag samen met mediajournalist en kenner van de Britse televisie Patrick Bremmers te gast in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV. "Cold Feet ging gewoon over het dagelijkse leven. Wat we allemaal meemaken, dag in dag uit", zei Bremmers.

Ontzettend gewoon

"Het is niet heel erg gelikt", voegde Schlikker toe. "Het zijn geen bloedmooie mensen. Ze zijn niet hip, ze zijn ontzettend gewoon. Sommigen zijn een beetje te dik, de een zuipt te veel, de andere werkt niet en er wordt vreemdgegaan. Ze zijn gewoon net als wij. Omdat ze zo imperfect zijn ga je ook echt van ze houden."

De personages zijn met de tijd meegegaan. Een van hen is tijdens de economische crisis zijn baan verloren. Cold Feet gaat niet verder waar het gebleven is. Het idee is dat de camera’s na dertien jaar weer worden aangezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schrijver van de serie Mike Bullen vreesde dat het nieuwe seizoen van Cold Feet alleen mensen zou aanspreken die het origineel al kenden. Die angst bleek ongegrond. Volgens Patrick Bremmers is het aantal kijkers in de leeftijdsgroep 18-34 juist twee keer zo groot als in andere groepen. Roos Schlikker dankt dat aan de kracht van de thema’s van de serie.

'Heerlijk om ze weer te zien'

"Wij als twintigers keken het toen ook, terwijl het over dertigers ging", zei ze. "Op de een of andere manier is het blijkbaar ook interessant om in het leven vooruit te kijken. Zeker als het zo goed gedaan is. Ik ben juist heel erg benieuwd naar wat er is gebeurd met deze personages nu het leven er overheen gegaan is. Ik vind het alleen maar interessanter."

Bremmers heeft de eerste twee afleveringen al gezien en raadt het van harte aan: "Het is echt net zo goed. Het is zelfs beter. Het snijdt gewoon een aantal onderwerpen aan die je zelden ziet in relatiedrama’s. En er zijn ook zo weinig relatiedrama’s op dit moment op televisie. Het is echt heerlijk om ze weer te zien."

{quoteaudiofragment audio="248356" author="De Nieuws BV" caption="Het is echt net zo goed. Het is zelfs beter." }

Het nieuwe seizoen van Cold Feet begint vanavond om 20.30 uur op NPO3.

Ster advertentie
Ster advertentie