Cultuur & Media
NOS

Cabaretier Jeroen Woe maakte speciale column voor presentatorendebat Oog op Morgen

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Cabaretier Jeroen Woe maakte speciale column voor presentatorendebat Oog op Morgen

Voor het presentatorendebat van 2021 van NOS Met het Oog op Morgen maakte cabaretier Jeroen Woe een column. Daar stond de sombere toon van het afgelopen jaar, met natuurlijk wat grappen, centraal.

Speciale column voor het Oog op Morgen van Jeroen Woe

“Daar zitten ze dan voor het tweede jaar op rij, niet in een dampende studio, maar een grote kale tafel. Keurig op anderhalve meter afstand”, vertelde hij in de speciale aflevering van NOS Met het Oog op Morgen. Hij stond samen in Desmet in Amsterdam met presentatoren Lucella Carasso, Chris Kijne , Mieke van der Weij, Simone Weimans, Rob Trip, Wilfried de Jong. Herman van der Zandt was erbij op afstand.

Woe blikte met zijn column terug op het presentatorendebat van het jaar daarvoor. “Toen opende Herman van der Zandt het debat met de vraag of alle presentatoren zich wel netjes aan de coronaregels hadden gehouden.” Hij merkte op dat de sfeer toen giechelig was. “Er werd om gelachen. Want als iedereen gevaccineerd was, dan was deze gekkigheid wel voorbij.”

Nu een jaar later blijkt het helaas niet zo te zijn, legt hij uit. Er is weinig bekend en de situatie lijkt uitzichtloos. Demissionair premier Mark Rutte beloofde een perspectief rond januari. “Maar zei hij: je moet er niet te veel van verwachten. Dat stond waarschijnlijk ook op zijn geboortekaartje”, grapt Woe.

Hij eindigde de column met het idee om het jaar anders in te delen. “Want als we één ding zeker weten, dan is dat het virus meer huishoudt in de winter dan in de zomer.” Het dorp Prinsenbeek zag dat ook. Zij gaan carnaval in de zomer vieren. Een goed idee, vond Woe. Het kon zelfs nog beter. “Waarom zouden we daar stoppen? We halen in juni een palmboom in huis en die hangen we vol met ballen. We zingen voor het echte kerstgevoel dat we gaan zwemmen in Bacardi Lemon.”

Oudjaar zou al helemaal anders zijn. “Op de laatste dag van juli is het oudejaarsavond. Dan komen we bij elkaar met alle familieleden, houden we nog minder afstand dan 1 meter en 24 centimeter en gaat iedereen schaamteloos zonder mondkapje naar de wc. Ik tel alvast af en wens iedereen een zonnig 2022.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie