Cultuur & Media
NOS

Nieuwe vaste stemmen voor NOS-programma’s NPO Radio 1

foto: NOS/Stefan Heijdendael
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe vaste stemmen voor NOS-programma’s NPO Radio 1

De programma’s Nieuws en Co (NOS/NTR) en NOS Met het Oog op Morgen krijgen er vanaf december twee nieuwe vaste presentatoren bij. Dieuwke Teertstra gaat elke vrijdag Nieuws en Co presenteren en Elisabeth Steinz neemt NOS Met het Oog op Morgen op zaterdag voor haar rekening.

Nieuws en Co

Dieuwke Teertstra (38) volgt Lara Billie Rense op, die afgelopen vrijdag diens laatste uitzending presenteerde. Teertstra was in 2013 voor het eerst namens de NOS te horen als nieuwslezer, en was jarenlang een van de vaste NOS-stemmen op NPO 3FM. Sinds maart 2021 presenteert ze om de week het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtend.

De presentatie van Nieuws en Co is van maandag tot en met donderdag in handen van Fleur Wallenburg.

NOS Met het Oog op Morgen

Met de benoeming van Elisabeth Steinz (42) heeft NOS Met het Oog op Morgen weer een vaste presentator op de zaterdag. Steinz presenteert sinds begin 2020 de populaire dagelijkse NOS/NPO Radio 1-podcast De Dag (een van de drie best beluisterde podcasts van Nederland). Daarvoor was ze tweeëneenhalf jaar co-presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Het presentatieteam van NOS Met het Oog op Morgen bestaat nu naast Steinz (zaterdag) uit Mieke van der Weij (zondag), Chris Kijne (maandag), Wilfried de Jong (dinsdag), Rob Trip of Herman van der Zandt (woensdag), Lucella Carasso (donderdag) en Simone Weimans (vrijdag).

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie