Cultuur & Media
NOS

Depp v. Heard: wie zou advocaat Jan-Hein Kuijpers liever verdedigen?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Depp v. Heard: wie zou advocaat Jan-Hein Kuijpers liever verdedigen?

Wie zou strafrechtadvocaat Jan-Hein Kuijpers liever verdedigen: Johnny Depp of Amber Heard? Hij bespreekt de rechtszaak in NOS Met het Oog op Morgen.

"Het lijkt wel een film. Als je het allemaal opneemt kun je het in de bioscoop gaan vertonen. Het zijn wederzijdse beschuldigingen die links en rechts worden gestaafd met opnames. Het meeste lijkt toch wel alleen maar roepen en schreeuwen. Het houdt maar niet op", zegt Kuijpers.

Vingertopje

"Ik zelf zou denk ik liefst Johnny Depp verdedigen. Als hij aangeeft dat hij mishandeld is dan kan hij dat ook aantonen met geluidsopnamen, maar ook met letsel. Zijn vingertopje is foetsie en er zat ook bloed aan de muren. Dat zijn redelijke verankeringen van zijn verhaal", stelt Kuijpers.

"Het schijnt zo te zijn dat de emotionele taferelen die Heard in de rechtszaal debuteert uit verschillende speelfilms komen. Als dat zo is, maak je jezelf niet bepaald geloofwaardig."

Live uitgezonden

"Met dat soort zaken komen altijd allerlei apen uit de mouwen. Opnames of getuigen die ineens zich dingen heel goed kunnen herinneren. In Amerika is alles mogelijk", aldus Kuijpers.

"Ik vind het geweldig dat alles live wordt uitgezonden. Ik heb geen tijd om te kijken, maar ik kijk wel eens op TikTok. Dat zie je die filmpjes kort voorbijkomen. Ik kan me wel heel goed voorstellen dat mensen daar de hele dag naar zitten te koekeloeren. In Amerika heb je juryrechtspraak dus je moet zieltjes winnen. Dat kun je doen door in te stemmen met een live uitzending denk ik."

oog depp vs heard

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie