Cultuur & Media
BNNVARA

Henny Vrienten: 'Vreemde Kostgangers werken aan laatste plaat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henny Vrienten: 'Vreemde Kostgangers werken aan laatste plaat'

Henny Vrienten vertelt in De Nieuws BV dat hij met Boudewijn de Groot en George Kooymans werkt aan een laatste plaat. De drie muzikanten, beter bekend als de Vreemde Kostgangers, werken aan het nog titelloze album via Zoom en Skype.

Video niet beschikbaar

Het plan was voor de Vreemde Kostgangers om in 2022 een afscheidstournee te houden. Deze moesten zij helaas afgelasten door de ziekte van George Kooymans. Hij maakte in februari bekend dat hij stopt met optreden omdat hij aan ALS lijdt. Boudewijn de Groot maakte vandaag bekend dat ook hij niet meer het podium opgaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thuis werken aan muziek

Op dit moment werken de drie muzikanten thuis ieder aan hun eigen partij. "Het gaat via Zoom en Skype", vertelt Vrienten. "Iedereen werkt aan de muziek thuis en dat komt dan bij elkaar in mijn studiootje. En dan ga ik daar weer mee verder."

Als De Groot, Kooymans en Vrienten alle drie gevaccineerd zijn, zullen ze weer fysiek bij elkaar komen. "En dan gaan we het afmaken", zegt Vrienten in De Nieuws BV. Het fijne is, volgens Vrienten, dat ze geen deadline hebben. Dus wanneer wij van de muziek kunnen genieten, is nog niet bekend.

De Groot stopt met optreden

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie