Cultuur & Media

Jellie Brouwer neemt presentatie DWDD over
NTR

foto: Jellie Brouwer in DWDDfoto: Jellie Brouwer in DWDD
  1. Nieuwschevron right
  2. Jellie Brouwer neemt presentatie DWDD over

Jellie Brouwer, presentator van het NPO Radio 1 programma Kunststof, nam gisteravond het programma De Wereld Draait Door over. Niet Matthijs van Nieuwkerk, maar Jellie Brouwer deed het afscheidsinterview met Rafael van der Vaart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Een lesje in geluk en nederigheid'

Huisdichter Nico Dijkshoorn uit zijn bewondering voor interviewer Jellie Brouwer: "Ik ken geen andere interviewer die zoveel gierende levensvreugde koppelt aan vakmanschap." Hij sluit zijn gedicht af met een wens: "Jellie Brouwer die Rafael van der Vaart interviewt, en dat Tom Egbers het stralend aankondigt."

Quote

Dit is krankzinnig

Jellie Brouwer

Matthijs richt zich vervolgens tot Jellie: "Wil jij Rafael interviewen? Nu, een kwartiertje? Ik heb het voorbereid, maar gooi het zo van tafel." En zo geschiedde. Jellie Brouwer neemt plaats op de stoel van Matthijs en introduceert Rafael van der Vaart aan het publiek. Zondag wordt voor de voetballer een afscheidswedstrijd georganiseerd in Hamburg. Vorig jaar maakte de 109-voudig international bekend definitief te stoppen met voetballen.

Binnen enkele minuten weet Jellie een gevoelige snaar bij Rafael te raken, wanneer ze vraagt naar de betekenis van zijn vader voor zijn voetbalcarrière. "Toen ik stopte met voetballen heb ik mijn vader gebeld, en gezegd: sorry, ik ga stoppen." De voetballer wordt zichtbaar emotioneel: "Kunnen jullie alsjeblieft weer wisselen?"

Kunststof Radio

Benieuwd naar meer interviews van Jellie Brouwer? Luister van maandag tot en met donderdag tussen 19:30 en 20:30 uur naar Kunststof, het cultuur- en mediaprogramma van NTR op NPO Radio 1. Of luister Kunststof terug als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie