Cultuur & Media
NOS

Modeontwerper Thierry Mugler (73) overleden: 'Hij was spectaculair'

  1. Nieuwschevron right
  2. Modeontwerper Thierry Mugler (73) overleden: 'Hij was spectaculair'

De Franse modeontwerper Thierry Mugler is op 73-jarige leeftijd overleden. In de jaren 80 en 90 was hij een van de succesvolste ontwerpers wereldwijd en ook hedendaagse sterren als Kim Kardashian, Beyoncé en Lady Gaga dragen zijn creaties.

Video niet beschikbaar

Muglers overlijden werd bekendgemaakt op zijn Instagramaccount. Bij een volledig zwart beeld staat de tekst: "Met droefheid melden we het overlijden van Manfred Thierry Mugler op zondag 23 januari 2022. Rust in vrede." Over de doodsoorzaak wordt niets gezegd.

Wereldsterren

In de jaren 80 en 90 was hij een van de eerste ontwerpers die wereldsterren in zijn kleding liet lopen. Hij werkte onder meer met Tippi Hedren, Demi Moore en Diana Ross.

In 2002 ging hij als ontwerper met pensioen, maar in 2010 maakte hij een comeback met zijn merk Mugler. Sindsdien heeft een nieuwe generatie wereldsterren zijn creaties herontdekt. Voor Kim Kardashian ontwierp hij in 2019 de opvallende jurk die ze droeg naar het benefietevenement Met Gala in New York.

foto: AFP

Kim Kardashian droeg deze jurk van Mugler in 2019 bij het Met Gala

In 2019 bezochten honderdduizenden mensen een overzichtstentoonstelling met ontwerpen van Mugler, onder meer in de Kunsthal in Rotterdam.

'Spectaculair'

"Hij was spectaculair", zegt de Nederlandse ontwerper Addy van den Krommenacker in het NOS Radio 1 Journaal. "Hij was een groot voorbeeld want hij combineerde showbizz met het creatieve van zijn ontwerpen. Zijn shows in Parijs met de sterren waren een spektakel."

r1jn mugler

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie