Cultuur & Media
AVROTROS

Lotte van Eijk: 'Uiteindelijk zien we er allemaal uit als een verschrompelde perzik'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Lotte van Eijk: 'Uiteindelijk zien we er allemaal uit als een verschrompelde perzik'

"Meiden!" Zo beginnen haar populaire filmpjes op social media. Wat volgt is een positieve boodschap, die ze zelf omschrijft als "een warme knuffel in een koud socialmedialandschap." Overigens: "Iedereen is een meid, het is een lifestyle."

#398 - Lotte van Eijk: 'Blijf relevant voor jezelf, doe het niet voor anderen' - MISCHA!

Influencer, model en ontwerper Lotte van Eijk vergelijkt haar filmpjes in MISCHA! met een boterham. "Ik snijd een boterham in stukjes en snijd de korstjes er vanaf en dat voer ik zo een voor een bij mensen naar binnen. Ik denk dat we allemaal struggelen met dingen waar we niet over praten. In die filmpjes leg ik het op een nuchtere, grappige en luchtige manier waardoor mensen kunnen relativeren. Een hart onder de riem. Ga gewoon lekker leven. Uiteindelijk zien we er toch allemaal uit als een verschrompelde perzik."

'Je bent geen clown, je kunt niet jongleren'

Wat Van Eijk nu zou willen zeggen tegen zichzelf? "Meid, je kan wel duizend ballen proberen hoog te houden, maar je bent geen clown, je kunt helemaal niet jongleren en dat moet je ook niet proberen. Doe gewoon lekker twee ballen, of één bal. Je voelt zo'n druk om bepaalde dingen te zeggen, content te maken, relevant te blijven. Maar schat, jij moet vooral voor jezelf relevant blijven."

#398 - Lotte van Eijk: 'Blijf relevant voor jezelf, doe het niet voor anderen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie