Cultuur & Media
NTR

Dragan Bakema: 'Dit is het zwaarste dat ik ooit in mijn leven gedaan heb'

foto: Dragan Bakemafoto: Dragan Bakema
  1. Nieuwschevron right
  2. Dragan Bakema: 'Dit is het zwaarste dat ik ooit in mijn leven gedaan heb'

Het laatste meesterwerk 'Lazarus' van David Bowie is nu in Nederland. In Kunststof is acteur Dragan Bakema te gast, hij speelt de hoofdrol in de musical onder leiding van regisseur Ivo van Hove.

Video niet beschikbaar

De Amerikaanse productie was in 2015 mede dankzij de regie van Ivo van Hove een spektakel. De impact van het stuk werd nog eens vergroot toen David Bowie een maand na de première overleed. Nu is er een Nederlandse versie, met liedjes van Bowie in het Engels, maar met Nederlandse acteurs en teksten.

Quote

Ik zie er ineens uit als een sporter

Dragan Bakem

In Lazarus ontmoeten we Bowie's alter ego, Thomas Newton, gespeeld door Dragan Bakema. "De rol is voor mij een enorme uitdaging. Newton is een man in mineur. Terwijl, ik vind het geweldig om in majeur te spelen. Uitpakken in een rol vind ik heerlijk: af en toe een showpony zijn vind ik heerlijk."

"Dit is het zwaarste dat ik ooit in mijn leven gedaan heb, qua werk. Het zingen was van een totaal andere orde dan ik gewend was: hoe zorg je ervoor dat je zeven keer in de week op niveau kunt zingen? Dat betekende heel veel sport en heel veel stemtraining. Ik zie er ook ineens uit als een sporter."

Albert Verlinde

Albert Verlinde de producent van Lazarus, heeft ervoor moeten vechten de voorstelling naar Nederland te krijgen. "Het is fantastisch dat het gelukt is. Het is totaal anders dan een normale musical. Je kunt deze voorstelling niet vangen in één zin."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie