Cultuur & Media
KRO-NCRV

Lucille Werner belt mensen die eenzaam zijn door corona

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucille Werner belt mensen die eenzaam zijn door corona

"In tijden van corona is het extra belangrijk dat we naar elkaar omkijken", zegt Lucille Werner in Spraakmakers. Ze is ambassadeur van het KRO-NCRV-initiatief Corona Quarantaine Contact (CQC).

Mensen die zich eenzaam voelen doordat ze door de virusuitbraak nog minder sociale contacten hebben, kunnen worden gebeld voor een praatje. "Er is veel eenzaamheid en die komt nog veel harder binnen nu", zegt Werner. Het gaat volgens haar niet alleen om ouderen die zich eenzaam voelen.

Video niet beschikbaar

Voor CQC hoef je elkaar niet te kennen. Mensen die aangeven graag iemand te spreken en mensen die graag iemand willen bellen, worden aan elkaar gekoppeld. "Gewoon om je verhaal even kwijt te kunnen of je onzekerheid uit te spreken", zegt Werner.

Zelf belt de presentatrice momenteel met veel mensen. "Mensen willen even gehoord worden."

The Passion

De KRO-NCRV-presentatrice doet dit jaar ook mee aan het Paasspektakel 'The Passion'. Hoe staat het daar mee in tijden van corona? "Ik denk dat het naïef is om te denken dat die in zijn volle glorie kan doorgaan."

Dit wordt het Paasverhaal verteld in Roermond, maar door corona lijkt het onmogelijk om dit zoals gebruikelijk met massa's mensen als publiek te doen. Werner: "Er worden veel creatieve manieren bedachten. Want juist in deze tijd is het verhaal van hoop vertellen toch prachtig mooi?"

Ster advertentie
Ster advertentie