Cultuur & Media
NTR

Deze week familiegesprekken in Kunststof

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze week familiegesprekken in Kunststof

Elk jaar houdt Kunststof traditiegetrouw familiegesprekken in de week van kerst tot en met oudjaarsavond. Het eerste gesprek, van kerstavond, is al terug te luisteren. Deze week volgen er meer gesprekken en sluiten we het jaar af met de oudejaarsconference van Vincent Bijlo.

Donderdag 24 december Myranda Jongeling en Nina Spijkers

Het warme nest van regisseur Nina Spijkers was een toneelnest met moeder Myranda Jongeling en vader Jaap Spijkers als grote voorbeelden voor het vak. Zij is verbonden aan Toneelschuur Producties Haarlem. Jongeling was actrice bij De Trust, speelde Wilhelmina in Soldaat van Oranje en werkt de laatste jaren o.a. als scenarioschrijver.

Myranda Jongeling en Nina Spijkers

Maandag 28 december: Tom en Amy Egbers

Vader Tom en dochter Amy delen vele liefdes. Hun levens draaien om sport en muziek. Hij als anchor van Studio Sport, Andere Tijden Sport, schrijver en programmamaker. Zij de jonge operazangeres, mezzosopraan, dat haar heeft talent geërfd van haar moeder Janke Dekker.

Dinsdag 29 december: Jeangu en Xillan Macrooy

De muzikale tweeling Macrooy. Met zijn broer Xillan begon Jeangu de band Between Towers in Paramaribo. In 2013 brachten ze een album uit: Stars On My Radio. Hun ambities als singer-songwriters brachten hen naar Nederland. Dit jaar zou Jeangu ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hij blijft kandidaat voor de volgende editie.

Jeangu en Xillan Macrooy

Woensdag 30 december: Eva Postuma de Boer en Frank Lammers

Eva Postuma de Boer is schrijver en columniste; ze schrijft voor de Volkskrant en onder andere romans en kookboeken. Haar echtgenoot Frank Lammers is als acteur bekend van talloze rollen. Van Ferry Bouman in de succesvolle serie Undercover tot de familieman uit de commercials van een bekende supermarkt.

Donderdag 31 december: Radio conference Vincent Bijlo

Op 31 december sluit cabaretier Vincent Bijlo het jaar af met de oudejaarsshow Kuchschermtijd, live vanuit het Beauforthuis, het Carré van Austerlitz. Er is geen kabinet, geen OMT en geen Veiligheidsregio die hem daarvan kan weerhouden. "Ik speel, want als er één jaar is dat een oudejaarsconference verdient dan is het 2020."

Vincent Bijlo

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie