Cultuur & Media
MAX

Dit verklaart het enorme succes van Boer zoekt Vrouw

foto: KRO-NCRV (Linelle Deunk)foto: KRO-NCRV (Linelle Deunk)
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit verklaart het enorme succes van Boer zoekt Vrouw

Zondag begon het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw en de marketingafdelingen en showbizzrubrieken draaien inmiddels op volle toeren. Maar wat is nu het succes van het programma? Tv-recensent Ron Vergouwen dook voor De Perstribune in de geheimen van het megasucces van Boer Zoekt Vrouw.

Video niet beschikbaar

Nog voordat het nieuwe seizoen van start ging was het programma al nieuws: brieven lagen voortijdig op straat en Shownieuws wist na onthullingen van Slebs.nl te achterhalen dat de zoon van oud-wielrenner Gerrie Kneteman een van de deelnemers van het nieuwe seizoen is.

De mega-kijkcijfers van Boer zoekt Vrouw

In de eerste twee seizoenen keken 'slechts' 2,5 miljoen mensen naar Boer zoekt Vrouw, maar in seizoen vijf waren dat er al meer dan 4,5 miljoen.

Wat voor soort kijkers trekt Boer zoekt Vrouw?

  • Meer vrouwen dan mannen
  • Ouderen, maar ook opvallend veel jongeren (een stuk jonger dan de gemiddelde NPO 1 kijker)
  • Bewoners uit het noorden van ons land
  • De serie wordt het slechts bekeken in de drie grote steden
  • PVV-stemmers kijken relatief het minst; de serie is relatief het populairst onder stemmers op de Christen Unie
  • Er kijken meer protestanten dan katholieken
  • De Boer zoekt Vrouw-kijker leest vooral dagblad Trouw

Samengevat: de Boer zoekt Vrouw-kijker is een Trouw-lezende, Christen Unie stemmende, protestantse vrouw uit noord Nederland van rond de vijftig.

Mooie markante boeren

Maar waarom kijken die mensen massaal naar Boer zoekt Vrouw? Eén van de verklaringen voor het enorme succes is het feit dat het slow television en dicht bij huis is. Maar nog belangrijker is volgens recensent Ron Vergouwen de casting van de boeren: "Ze doen altijd heel erg hun best om hele mooie markante boeren uit te kiezen. Het is natuurlijk slow television. En het doet mensen heel erg terugdenken aan de tijd dat het boerenbedrijf en de natuur nog een belangrijke plek innamen in ons leven. De deelnemers doen ook vaak heel erg mee om echt de liefde van hun leven te vinden."

Alle ins en outs over het programma vind je op de website van Boer zoekt Vrouw van KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie