Cultuur & Media
AVROTROS

Malou van der Starre van podcast Eitje: 'Het was een bizar proces'

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Malou van der Starre van podcast Eitje: 'Het was een bizar proces'

Het is de week van de podcast en daarom deze week tussen 15:30 en 16:00 een speciale uitzending van Miss Podcast op NPO Radio 1 met Mischa Blok. Vandaag schoof Malou van der Starre aan, maker van de podcast Eitje. Ook is er elke dag livemuziek. Vandaag speelt Goldband de soundtrack van Eitje.

Miss Podcast - 05 Oct 2021, 15:30 - 16:00

Malou is midden 30, vrijgezel en kinderloos. Omdat een kind op zich laat wachten, en de biologische klok doortikt gaat ze op zoek naar de mogelijkheden om tóch een kind te krijgen. Een bijzonder proces waarbij ze op zoek gaat naar een zaaddonor.

"Ik heb alle opties afgewogen en er met mijn ouders en vrienden over gepraat. Toen kwam ik er uiteindelijk achter dat ik het zelf wilde doen en de opvoeding niet wilde delen. Toen kwam ik bij een zaaddonor uit."

Motivatie

Eerst ga je dan door de profielen heen scrollen, legt Malou uit. "Eigenlijk is dat helemaal niet relevant, want ik hoef verder niets met deze man. Ik dacht toen dat ik beter kon kijken naar karaktereigenschappen die ik belangrijk vind om mee te geven aan het kind."

"Ik heb daarnaast ook veel gekeken naar de motivatie van de zaaddonoren. Want ze moeten zich beseffen dat over 18 jaar iemand op hun deur kan kloppen."

De Springsteen Podcast is te beluisteren via alle podcast-apps en op nporadio2.nl/podcasts. Morgen om 15:30 is er weer een speciale uitzending van Miss Podcast en dan is Giel Beelen, maker van de podcast Kukuru, te gast. Heb je die podcast geluisterd en heb je een vraag die je Giel Beelen graag wil stellen? Laat het weten via de Radio 1-app.

Gerelateerde podcast

Eitje

Eitje

Ster advertentie
Ster advertentie