Cultuur & Media
AVROTROS

In de podcast Napleiten hoor je hoe het strafrecht écht werkt

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. In de podcast Napleiten hoor je hoe het strafrecht écht werkt

Voor advocaat Christian Flokstra was Sander Dekker, voormalig minister voor Rechtsbescherming, een trigger om de podcast Napleiten te maken. Dekker zei - volgens Flokstra - een aantal keren dat bepaalde zaken "voor de samenleving niet uit te leggen waren" en Dekker "kwam dan weer met een absurd wetsvoorstel". "Ik ben er altijd van overtuigd dat je strafrecht wel kunt uitleggen, en dat is ook wat wij doen in onze podcast."

#176 - Napleiten - O,o, De Mos - Ongeboren Leiders - VINK: De podcastgids van Nederland

Flokstra is samen met cohost en misdaadjournalist Wouter Laumans te gast bij VINK. Ook podcastmaker Niels Klaassen schoof aan vanwege zijn serie O, o, de Mos, over de rechtszaak met Richard de Mos. "De samenleving ziet wat er op een zitting gebeurt, maar er gaat een heel traject aan vooraf, die begint bij de aanhouding", vertelt Flokstra over Napleiten.

In het strafrecht plaatsen

Flokstra: "Als er een rechtszaak speelt, dan gaat een advocaat naar een talkshow om het standpunt van zijn cliënt te verdedigen. Of de officier verdedigt het standpunt van het Openbaar Ministerie. Terwijl het juist mooi is om van de concrete zaken af te gaan, en de zaak in het strafrecht te plaatsen. Dat kan niet met vijftien minuten in een talkshow, maar wel in onze podcast."

#176 - Napleiten - O,o, De Mos - Ongeboren Leiders - VINK: De podcastgids van Nederland

Ster advertentie
Ster advertentie