Cultuur & Media
MAX

Mr. Frank Visser: 'Toegang tot de rechtbank nog altijd bedroevend slecht'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Mr. Frank Visser: 'Toegang tot de rechtbank nog altijd bedroevend slecht'

Mr. Frank Visser lost in zijn tv-programma Mr. Frank Visser doet uitspraak het ene na het andere conflict op. Hij wijt dat onder meer aan het feit dat de rechtspraak in Nederland voor veel gewone mensen ontoegankelijk is. "De toegang van de gewone mensen tot de rechtbank is nog altijd bedroevend slecht."

Video niet beschikbaar

Dat zei Mr. Frank Visser zondag bij De Perstribune van MAX. Hij wijt het aan een gebrek van kennis en geld. "Eer je eenmaal binnen bent, dat kost al zoveel geld." Dat geld gaat voornamelijk op aan advocaatkosten. Voor Mr. Visser een reden om in zijn programma’s nooit advocaten toe te laten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Advocaat bij de Verenigde Naties

Dat Mr. Frank Visser rechter zou worden had hij vroeger niet voor mogelijk gehouden. "Ik had er nooit over nagedacht. Ik wilde eigenlijk advocaat worden." Mr. Frank Visser had destijds ook een idee waar hij wilde werken. "Ik ben geïnteresseerd in mensenrechten en de juridische component daarvan. Daarom wilde ik bij de Verenigde Naties werken in New York." Het lukte hem niet om daar terecht te komen, waarna het vak van rechter op zijn pad kwam.

Overstap naar SBS

Mr. Frank Visser maakte zijn opwachting in De Rijdende Rechter vanaf 1995. Enkele jaren geleden verkaste hij naar SBS voor het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak. Veel mensen zien zijn programma nu als entertainment, maar dat is iets waar Mr. Visser zich niet mee bezighoudt. "Wat SBS of derden daarmee doen heb ik geen invloed op." Het gaat Mr. Visser er puur om dat de zaken die hij doet worden opgelost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze weken duikt Mr. Frank Visser in Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? in oude zaken. Elke donderdag om 20:30 uur op SBS6.

De Perstribune: Mr. Frank Visser

Ster advertentie
Ster advertentie