Cultuur & Media
MAX

Edwin Winkels: 'Ik heb het voetbal niet gemist'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Winkels: 'Ik heb het voetbal niet gemist'

Johan Cruijff, Ronald Koeman, Lieke Martens en Frenkie de Jong. Edwin Winkels woont al decennia in Barcelona en heeft ze in die jaren allemaal meegemaakt bij FC Barcelona. Hij schreef een boek over het Barcelona-gevoel van 30 Nederlanders die bij de club actief zijn of waren: ‘Van Johan tot Frenkie’.

Edwin Winkels op De Perstribune

Winkels vertelde er zondag over op De Perstribune van MAX. Een dag eerder speelde FC Barcelona zijn eerste wedstrijd na de lockdown. Uit bij RCD Mallorca werd het 0-4 voor de Catalanen. Winkels keek aandachtig, maar ook nuchter. "Ik heb het voetbal niet gemist, omdat ik druk was met andere dingen."

Johan Cruijff op eenzame hoogte

In het boek ‘Van Johan tot Frenkie’ bundelt Winkels alle verhalen van de Nederlanders bij FC Barcelona die hij gesproken heeft. Johan Cruijff is nog altijd verreweg de meest populaire Nederlander die ooit voor Barcelona heeft gespeeld. Ronald Koeman is volgens Winkels een goede tweede. Maar de top 3 compleet maken is lastig. "Dat verschilt per generatie." Frenkie de Jong is op dit moment heel erg populair en Winkels ziet gelijkenissen met Johan Cruijff. "Hij is meer dan al zijn voorgangers beschouwd als een groot talent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar het Spaanse leven is niet voor iedere Nederlander weggelegd. Winston Bogarde en Marc Overmars konden moeilijk wennen aan het leven in Barcelona. Overmars had moeite met het late tijdstip waarop veel La Liga-wedstrijden worden gespeeld. "Marc hebben we wat aan jou vanavond of laten we je gewoon thuis?" vroegen spelers gekscherend aan Overmars volgens Winkels.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie