Cultuur & Media
KRO-NCRV

Aftellen tot het Groot Dictee: korte ei of lange ij?

foto: Marcel Krijgsman
  1. Nieuwschevron right
  2. Aftellen tot het Groot Dictee: korte ei of lange ij?

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is dichterbij dan je denkt! Op zaterdag 26 november wordt het Groot Dictee vanuit het Forum in Groningen voorgelezen door Gerdi Verbeet, in de tijd van De Taalstaat. Jij schrijft toch ook mee? Presentator Frits Spits helpt je in de voorbereiding. Vandaag: hoe zat het ook alweer met de korte ei en de lange ij?

Frits vraagt zich af, hoe zit het ook alweer met de regels rond de korte ei en de lange ij?

Video niet beschikbaar

Onze Taal geeft uitleg!

Wat is juist: 'dat lijdt geen twijfel' of 'dat leidt geen twijfel'? 'Dat lijdt geen twijfel' is juist, lees je op de website van Onze Taal. De ei/ij-regels en een lijst met twijfelgevallen vind je hier.

Wil jij nog meer oefenen? Onze Taal heeft op deze pagina tests en quizzen klaar staan voor jou om te oefenen!

Deel jouw schrijfie

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op zaterdag 26 november tussen 11.00 en 13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat op NPO Radio 1. Schrijf thuis mee en vergeet niet jouw #schrijfie te delen op Twitter met de hashtag #GrootDicteeop1.

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Bluesky.

Ster advertentie
Ster advertentie