Cultuur & Media
AVROTROS

Comedian Kees van Amstel: 'Ik denk altijd: oh, god, het gaat mis'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Comedian Kees van Amstel: 'Ik denk altijd: oh, god, het gaat mis'

"Ik ben altijd wel negatief ingesteld" zegt comedian en columnist Kees van Amstel in MISCHA!. "Ik denk altijd: oh god, het gaat mis. Mijn grootste angst is, denk ik, dat ik er niet bij hoor." Van Amstel is, naast comedian, ook leerkracht, en voelt zich in beide werelden niet helemaal thuis. "Op school ben ik een parttimer die binnenfladdert en daarna weer weg is, en aan de andere kant denken artiesten: heb jij nog steeds een baan? Dat hoeft toch helemaal niet."

#282 - Kees van Amstel - MISCHA!

Van Amstel vertelt openlijk over twijfel over zijn kinderwens, ook op het podium. Tegen het einde van zijn voorstelling vraagt hij aan het publiek: vind je dat ik vader moet worden? "Dat is altijd een heel heftig moment. Ik denk dat zeventig procent zegt: niet doen." Hij krijgt soms heftige reacties. Een moeder die zegt dat ze weliswaar van haar kinderen houdt, maar toch zegt: begin er niet aan. Van Amstel: "Alsof ze ergens in waren gestonken en mij ervoor wilden behoeden. Ik ging helemaal verbouwereerd naar huis."

'Grap nog even doorrekenen: mag dit?'

De comedian merkt dat humor nu soms "erg braafjes" blijft. "Het is net of mensen nu de grap nog even doorrekenen. Mag dit nog?" Toch kan een grove opmerking soms ineens wél weer, ziet van Amstel. "In de Luizenmoeder zat veel foute humor, en toen was het ineens verfrissend." Zelf denkt hij dat hij ongemerkt wel wat bijstuurt in zijn show: "Je gaat een beetje mee in wat gangbaar is."

#282 - Kees van Amstel - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie