Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Hoop dat het Media Park meer schwung krijgt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hoop dat het Media Park meer schwung krijgt'

Vastgoedbedrijf Pinnacle is, met prins Bernhard van Oranje als een van de aandeelhouders, de nieuwe eigenaar van het Media Park. "Fantastisch", jubelt Omroep Max-directeur Jan Slagter die met zijn omroep op het Hilversumse terrein gevestigd is.

"De vorige eigenaren van het Media Park zaten er nou niet zozeer op te wachten om het Media Park aan te pakken", zegt Slagter die al jarenlang werkzaam is op het Hilversumse terrein.

Quote

Als ze willen dat we hier allemaal blijven, zullen ze moeten investeren

Jan Slagter

Opknapbeurt

Volgens de baas van Omroep Max zagen de voormalige eigenaren het vooral als een belegging. En dat terwijl het terrein nodig een opknapbeurt kan gebruiken, meent Slagter. "De architect van het Media Park had volgens mij een Oost-Duitse moeder."

Slagter vermoedt dat de nieuwe eigenaar meer plannen heeft. "Ik hoop dat het Media Park meer schwung krijgt." Hij acht het ook onvermijdelijk. "Als ze willen dat we hier allemaal blijven, zullen ze moeten investeren. Anders gaat het versplinteren."

Toekomst RTL

Zo is ook televisiebedrijf RTL op het Media Park gevestigd. Alleen loopt het contract wel over een paar jaar af. Blijft het bedrijf in de toekomst in Hilversum? "Volgens mij is er inderdaad discussie over wat we gaan doen als RTL", zegt Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Het bedrijf heeft al kleinschalige vestigingen in de hoofdstad. "Ik weet niet waar je gelukkiger van wordt. Een bedrijventerrein in Amsterdam is ook niet per se een inspirerende omgeving."

Ster advertentie
Ster advertentie