Cultuur & Media
BNNVARA

Marlijn Weerdenburg over haar debuutalbum: 'Het was een hele bevalling'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marlijn Weerdenburg over haar debuutalbum: 'Het was een hele bevalling'

Ze is actrice – je kent haar misschien als Danni Lowinski – en presentatrice, van Moltalk bijvoorbeeld, maar zingen is haar eerste liefde en dus is daar nu het eerste solo-album van Marlijn Weerdenburg. In De Nieuws BV vertelt ze over de samenwerkingen met Herman van Veen, Paul de Munnik en Bertolf, over hoe het is om zulke persoonlijke liedjes te maken én zong ze haar single Ik ben niet bang live.

"Ik vond het nogal wat, het was echt veel werk", zegt Weerdenburg over het album, waar ze ruim twee jaar aan werkte. "Maar ze is eruit gekomen, ze is mooi geworden en ze heet Marlijn. Ik ben iemand die makkelijk denkt, dat doe ik wel, dat kan ik wel, maar er komt heel veel kijken bij zo'n album."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelf de van tevoren bestelde cd's versturen bijvoorbeeld: "Ik heb er een paar honderd verkocht tijdens mijn theatertour in het najaar. Die moesten allemaal deze week op de bus zodat ze er vandaag zouden zijn. Bleek dat er vier postzegels op moesten!"

"Gelukkig kon 't wat goedkoper met een speciale stempel, maar het was een hoop gedoe. Ik ben nu heel blij dat ie uit is en ik ben er mega trots op!"

Marlijn Weerdenburg komt met haar eerste solo-album

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie