Naar homepage
Cultuur & Media

Moe van MeToo? 'Het wordt tijd voor een nieuwe term'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Moe van MeToo? 'Het wordt tijd voor een nieuwe term'

Met de beschuldigingen aan het adres van de wereldberoemde Spaanse operazanger Plácido Domingo, laait de #MeToo-discussie weer op. Volgens journalist Hasna El Maroudi zijn media nog lang niet 'MeToo-moe', maar wordt het tijd voor een nieuwe term. Dat zegt zij in Spraakmakers.

El Maroudi vreest dat de vage en veelomvattende term MeToo zorgt voor onverschilligheid en moeheid bij het publiek. "De term zegt niet zoveel. Het gaat van een tik tegen de bil tot een gruwelijke verkrachting. Wat ik overigens beide afkeur."

Op de hoop

Door al deze zaken op de hoop van #MeToo te gooien, denkt ze dat mensen niet goed doorhebben wat de onderliggende problematiek is. En helaas is de onderliggende problematiek over seksueel grensoverschrijdend gedrag nog springlevend. "Iedere keer komen er weer verhalen naar voren van wantoestanden die het daglicht niet kunnen verdragen."

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Volgens El Maroudi hebben journalisten sowieso moeite met de terminologie omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er wordt bijvoorbeeld nog steeds geschreven over seks met een 14-jarig meisje. Dat is geen seks, dat is misbruik."Ster advertentie
Ster advertentie