Cultuur & Media
AVROTROS

Astrid Sy: 'Telkens weer een klein doodsteekje voor Andere Tijden'

foto: Andere Tijden | NTR - VPROfoto: Andere Tijden | NTR - VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Astrid Sy: 'Telkens weer een klein doodsteekje voor Andere Tijden'

De reguliere tv-uitzendingen van geschiedenisprogramma Andere Tijden worden vanaf volgend jaar geschrapt. Het past in de strategie van de NPO om meer jongere kijkers trekken. Astrid Sy, presentator van het programma, noemt het het einde van een tijdperk.

#323 - Milou in gesprek met Astrid Sy - Miss Podcast

Sy wist het naar eigen zeggen al een tijdje. Woensdagnacht vertelde zij in Miss Podcast dat het "telkens weer een klein doodsteekje was: eerst worden er afleveringen geschrapt, dan ga je naar een later tijdstip en dit is de volgende stap. Dat is heel erg als je nog zoveel trouwe kijkers hebt."

Verjonging

Dat het tv-publiek veroudert noemt Sy "een tij dat niet te keren valt. Moeten alle mensen die dit nog steeds kijken wijken voor een jongere generatie die toch geen tv kijkt?"

Het programma heeft volgens haar nog een grote toegevoegde waarde: "De relevantie ligt in de journalistieke invalshoek op de geschiedenis. Daarin komen vaak nieuwe dingen naar voren. Geschiedenis brengt zo het perspectief op het heden."

Petitie

Sy is niet de enige die verontwaardigd reageert op het nieuws. Zo is er vorige week een petitie gestart door liefhebbers van het programma. Zij noemen het een historische vergissing om Andere Tijden van de buis te halen. De petitie is op moment van schrijven al ruim 80.000 keer ondertekend.

Astrid Sy bespreekt in Miss Podcast de belangrijkste geluiden uit haar leven met Milou Brand. Over Tsjaikovski, een cocktail aan 'wortels' hebben en haar nieuwe boek Noem geen namen. Ook bespreken zij de podcast Revolusi, van David van Reybrouck.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie