Cultuur & Media
KRO-NCRV

Matthijs van Nieuwkerk terug op tv? 'Graag een vernieuwde versie van zichzelf'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Matthijs van Nieuwkerk terug op tv? 'Graag een vernieuwde versie van zichzelf'

Als het aan Jan Slagter ligt maakt Matthijs van Nieuwkerk binnenkort weer programma's op de Nederlandse tv. Hij is dan ook van harte welkom bij Omroep MAX. Ook in het Mediaforum van Spraakmakers vinden mediamakers dat Van Nieuwkerk "geen levenslang" verdient, al adviseren ze hem wel een aantal dingen te doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik wil het leed van de slachtoffers niet bagatelliseren", zegt ModMod-hoofdredacteur Arno Kantelberg. Toch vindt hij dat de misdragingen van Matthijs op de werkvloer niet van dien aard dat de presentator levenslang verdient.

Kantelberg denkt dat hij niet zomaar weer de charmante gastheer kan zijn in een talkshow. "Voordat hij echt terzake komt, zou het goed zijn als hij een korte uitleg doet."

Matthijs 2.0

Ook Marc Josten van de HUMAN gunt Van Nieuwkerk een tweede kans, maar hij hoop wel dat er wat verandert. "Ik hoop dat hij niet terugkomt als deel van het old boys network waarin hij – misschien tegen wil en dank - heeft gefunctioneerd."

Ook hoopt Josten dat de 'talentvolle' presentator een nieuwe versie van zichzelf gaat uitvinden. "Een soort 2.0- variant. Dat hij met het allerbeste in zichzelf terugkomt." Wanneer hij dat bij de NPO doet, pleit Josten voor transparantie. "Dus transparantie qua inkomen en management eromheen."

Quote

Ik vraag me af of hij heeft begrepen wat hij heeft aangericht

Hanna van Vliet

Ook actrice Hanna van Vliet vindt dat Van Nieuwkerk niet "levenslang aan de kant geschoven" hoeft te worden. Wel vraagt ze zich af of de presentator begrijpt wat hij heeft aangericht. "Ik weet niet of dat nu al zo is."

Ze kan zich voorstellen dat het voor sommige oud-collega’s daarom wel snel is. "Het lijkt me tamelijk onverteerbaar voor al die mensen die structurele psychische klachten hebben overgehouden."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie