Cultuur & Media
BNNVARA

Groeten uit Holland II: 'Habiba is back'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Groeten uit Holland II: 'Habiba is back'

Vorig jaar maakten we al kennis met de vrolijke vriendinnengroep die in het tv-programma Groeten uit Holland op ontdekkingstocht gingen door Nederland. Allemaal eerste generatie Marokkaans-Nederlandse vrouwen, en nu zijn ze terug! Over de nieuwe serie en wat er bij komt kijken praten programmamaker Jalal Bouzamour en Habiba in De Nieuws BV.

Habiba is beroemd

Habiba is inmiddels beroemd. Op straat wordt ze herkend door jong en oud, mensen willen met haar op de foto en zelfs hier en daar krijgt ze een zoen. En of ze daarvan geniet? "Ja natuurlijk. Soms maak ik een grapje, dan zeg ik 'hoe weten jullie dat ik Habiba ben?' en ik lach niet, blijf heel serieus. En later zeg ik dan dat ik het ben." En dan gaat ze graag met ze op de foto.

Jalal: "Het is ongelofelijk om te zien wat voor impact seizoen één heeft gehad. En ook om te zien dat Habiba onder andere uitgegroeid is tot een ware celebrity, ook al in haar woonplaats Leusden. Ze kan niet meer normaal over straat."

Quote

Het is ongelofelijk om te zien wat voor impact seizoen één heeft gehad.

Jalal Bouzamour

Bijzondere ontwikkelingen

Foto's, zoenen en knuffels dus. Maar, daar blijft het niet bij. Jalal: "We hadden in seizoen één Fatima die nog nooit een trouwjurk aan had gehad. Bij een bezoek aan een bruidsbeurs heeft ze wel zo'n jurk aan gehad en vertelde ze openhartig over dat haar huwelijk niet goed ging. En dat ze toen ze ging trouwen geen geld had voor een jurk. Toen dat op televisie is geweest, kwamen er huwelijksaanzoeken voor Fatima binnen!"

Alle vrouwen in de vriendinnengroep hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt in een jaar tijd. "Khadija zat altijd thuis of in het buurthuis, niet echt veel contact met andere mensen. Maar sinds ze aan het programma meedoet heeft ze een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt. Ze doet ook meer haar best om Nederlands te praten, ze komt meer naar buiten; ze is niet meer zo op zichzelf."

Quote

sinds ze aan het programma meedoet heeft ze een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt

Jalal Bouzamour

Dat de vrouwen zo openlijk op televisie praten en deze ontwikkelingen doormaken, dat is voor Jalal heel bijzonder. Het was zijn doel van de serie: "En ze maken ook echt progressie."

Een verrassing bij de Nederlandse les

In de eerste aflevering krijgen de dames Nederlandse les van meester Koen. Wanneer een van de vrouwen in het Marokkaans zegt dat ze de leraar wel een beetje dun vindt, reageert hij in het Marokkaans: de vrouwen wisten niet dat hij dezelfde taal sprak. Dat zorgt natuurlijk voor een fantastisch moment.

Als je wil zien hoe dat verder loopt, de grapjes die Habiba maakt en hoe ze hun eerste zwemles ervaren? Dan moet je vanavond kijken naar het tweede seizoen van Groeten uit Holland op NPO 2 om 19:15 uur.

Het tweede seizoen van 'Groeten uit Holland'

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie