Cultuur & Media
NTR

Milo Driessen (Goldband): 'Iedereen moet stoppen met blowen'

foto: Milo Driessen
  1. Nieuwschevron right
  2. Milo Driessen (Goldband): 'Iedereen moet stoppen met blowen'

Milo Driessen is een van de zangers van Goldband, de Haagse hit-formatie die alle festivals plat spelen. De groep is bekend van onder andere Noodgeval (2021), Ja Ja Nee Nee (2020), en hun nieuwste hit Rommel (2023). In Kunststof op De Parade vertelt de muzikant over zijn jeugd, het begin van Goldband, en het begin en einde van zijn blowcarrière.

Milo Driessen, zanger - Kunststof

'Ik rookte niet, ik blowde alleen maar'

Zijn eerste nummer schreef Milo met zijn rijleraar Ronnie. Tijdens de rijlessen werd er veel over muziek gepraat. "Ik had een deal met mijn moeder: je krijgt je rijbewijs als je niet rookt. Nou, ik rookte niet, ik blowde alleen maar. Daar heb ik mooi gebruik van gemaakt. Tijdens die lessen was ik altijd stoned, later kwam ik erachter dat Ronnie dat ook was.

Op een gegeven moment zei Ronnie: 'Ik heb een studiootje thuis, wil je niet een nummertje maken met mij?' Dat liedje heette Mijn Ego. Ik was in die tijd namelijk ook nog meditatiecursussen aan het schrijven. Geïnspireerd op het bekende boek van spiritueel leraar Eckhart Tolle. Daar kunnen we ook nog over uitweiden, haha."

'Iedereen moet stoppen met blowen'

"Blowen doe ik al heel lang niet meer. Iedereen moet stoppen met blowen. Rond mijn 21e kreeg ik tinnitus door het uitgaan. Die piep werd een focuspunt als ik stoned was. Mijn moeder zei toen tegen me: 'Je moet er mee kappen. Je bent veel leuker dan dit.' Toen dacht ik: ja, misschien heb je wel gelijk."

Op de vraag of zijn moeder goed tot hem wist door te dringen, is Milo duidelijk: "Dat wist zij heel goed. Zij hoefde niet zoveel te zeggen."

Begin van Goldband

Milo vertelt openhartig over het gemis van zijn moeder, overleden in februari 2018. "Als je je dromen waarmaakt – en ik wist vroeger niet eens dat dit mijn droom was – dan is je moeder er niet om die reis mee te delen." Zijn moeder was zeker aanwezig geweest bij dit interview op De Parade, denkt Milo. "Ze was mijn nummer één supporter."

Het overlijden van zijn moeder is opmerkelijk genoeg ook verbonden met de start van Goldband. "Tijdens de condoleance, na de dienst van mijn moeder, zijn we aan een picknicktafel samengekomen. Daar is Goldband begonnen. Met heel veel compassie hebben zij het verdriet met mij gedeeld. Zij zijn een groot gedeelte van het rouwen voor mij geweest."

'Keihard janken' met de familie

Met vader Bruno en zus Fleur op de eerste rij bij het interview haalt Milo een bijzondere herinnering naar boven. "Mijn vader was net gescheiden van zijn tweede vrouw. We sliepen met mijn vader, zusje en broer tijdelijk in het huis van mijn overgrootoma. Het was een emotionele periode. In de woonkamer luisterden we samen naar het nummer Ain’t Got No van Nina Simone. Ik was nog te jong om de tekst te begrijpen, maar het triggerde iets in ons. Halverwege het nummer begonnen we met z’n allen keihard te janken."

"Tijdens het uitgaan zong ik dat nummer vaak met mijn broer in de club, op de toiletten, voor de ingang. Dat was een van de eerste momenten dat mensen tegen mij zeiden: 'Hé, je zingt best goed man!'"

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie