Cultuur & Media
NOS

Billie Eilish is 18 geworden: 'Het is een wereldster met een ongekend talent'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Billie Eilish is 18 geworden: 'Het is een wereldster met een ongekend talent'

De Amerikaanse Billie Eilish leidt op jonge leeftijd al het leven van een superster. Haar concert volgend jaar in de Ziggo Dome was binnen drie minuten uitverkocht, ze is zes keer genomineerd voor de Grammy Awards en Billboard riep haar dit najaar uit tot Woman of the Year. Vandaag wordt de zangeres achttien jaar.

3FM-dj Eva Koreman heeft Eilish twee keer mogen interviewen, vertelt ze in NOS Met het Oog op Morgen. "Je hebt helemaal niet in de gaten dat je met een jong iemand praat", zegt ze. "Er gaat een enorme wijsheid van haar uit, er zit een oude ziel in haar. Ze weet heel goed wat ze wil."

Donkere muziek

Twee jaar geleden brak Eilish internationaal door met Bored, de titelsong van de populaire Netflix-serie 13 Reasons Why. En dit jaar scoorde de zangeres onder meer hits met nummers als Bad Guy en Everything I Wanted.

Over het algemeen zijn haar teksten heel duister. In een van haar nummers zingt ze bijvoorbeeld 'I wanna end me'. Koreman: "Ze is niet bang om haar demonen te omarmen. Dat vind ik heel bijzonder. Het gaat in haar nummers onder andere over mentale gezondheid, depressie en angsten".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Typerend voor Eilish is dat ze heel authentiek is, zegt Koreman. Volgens haar is dat ook de reden dat de superster jongeren zo aanspreekt. "Tegenwoordig kun je op Instagram alles oppoetsen. Het is daarom heel fijn om iemand te zien die heel open is over waar ze bang voor is."

Wat verder opvalt, is dat de Amerikaanse zangeres een enorm harde werker is. "Ik denk dat we nog lang niet van haar af zijn. Maar ik hoop dat ze over twee jaar een sabbatical neemt. Gewoon om te studeren of lekker lui op de bank te liggen. Dat gun ik haar heel erg."

Biertje opentrekken

Eilish's moeder is er vrijwel altijd bij als de superster optreedt. Koreman hoopt dat dat gaat veranderen, nu de zangeres achttien is. "Ik denk dat dat heel fijn zou zijn voor haar. Misschien trekt ze onderweg dan ook eens een biertje open."

Superster Billie Eilish wordt 18

Ster advertentie
Ster advertentie