Cultuur & Media
EONOS

Stef Bos: ouder worden is louterend

foto: Erik Samploniusfoto: Erik Samplonius
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos: ouder worden is louterend

Zanger Stef Bos vindt het ouder worden een loutering, en is nu productiever dan hij ooit is geweest. "Ik heb alleen nog een inhoudelijke ambitie." Dat zei hij in Langs de Lijn En Omstreken, waar hij te gast was om over zijn twee nieuwe albums en tournee te vertellen.

Op zijn nieuwe album Tijd om te gaan leven brengt hij met het nummer Mooier met de tijd een ode aan het ouder worden. "Ik heb geen moeite met ouder worden. Buiten het feit dat ik twee weken geleden op de Cederberg stond bij Kaapstad. Ik ging daar op mijn flikker. We zaten bij een waterval, het was glad en ik maakte een klap. Toen voelde ik wel opeens: ik moet mij een beetje voorzichtiger gaan bewegen op mijn leeftijd."

Geen zenuwen

Bos merkt dat nu hij ouder wordt rustiger in zijn kop is. "Ik ben ooit begonnen bij de radio in Belgiƫ, omdat ik daar studeerde. Ik was toen veel zenuwachtiger dan nu ik hier zit. Je geniet toch van radio maken?"

Dat doet de zanger ook nu hij vrijdagavond begon met zijn tournee door Nederland. "Ik ben niet zenuwachtig meer, heb zoiets van: gaan en geven."

Afscheid

Boudewijn de Groot liet deze week in De Wereld Draait Door weten afscheid te nemen van het podium, omdat het optreden hem teveel moeite kost en stress oplevert. "Ik kan mij voorstellen dat als je ouder wordt, je het gehad hebt. Maar ik ga zelf meer de weg van Leonard Cohen op, dat is voor mij de richting. Dat ik denk: It's not about me, anyway. Geniet ervan, enjoy the ride."

Stef Bos in Langs de Lijn en Omstreken

Ster advertentie
Ster advertentie