Cultuur & Media
KRO-NCRV

De Taalstaat viert Sinterklaas met de mooiste gedichten en rijmen

foto: ANP/KRO-NCRVfoto: ANP/KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. De Taalstaat viert Sinterklaas met de mooiste gedichten en rijmen

De Taalstaat (KRO-NCRV) viert deze zaterdag 5 december Sinterklaas met een speciale uitzending. Want wie maakte er geen kennis met rijmkunst door het Sinterklaasfeest? Frits Spits praat met zijn gasten over de kunst van rijmen, de mooiste Sinterklaasgedichten, er is een toepasselijk vergeetwoord en meer.

Deze zaterdag schuiven van 11:00 tot 13:00 uur verschillende gasten aan bij Frits Spits in een speciale Sinterklaas-editie van De Taalstaat.

Wie maakt toch al die gevatte grappen en scherpe zinspelingen in het Sinterklaasjournaal? Eindredacteur Ajé Boschhuizen vertelt over de geheimen achter het journaal en wat het zo leuk maakt voor kinderen én ouders.

Mooiste gedichten

In De taalschat is er aandacht voor De mooiste Sinterklaasgedichten uit de Nederlandse literatuur. Frits praat daarover met Jan de Bas, dichter en samensteller van de bundel. Daarin verzamelde hij werk van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Ivo de Wijs, Godfried Bomans en Willem Wilmink.

We blijven nog even bij de gedichten en rijmen. Jaap Bakker vertelt overde nieuwe uitgave van het Rijmwoordenboek. Handig voor wie er nog aan het schrijven moet na de uitzending.

Ook het ter adoptie aangeboden vergeetwoord is in stijl: kapoentje. Waar komt dat woord eigenlijk vandaan? En welke luisteraar gaat er ook na 5 december goed voor zorgen?

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie