Cultuur & Media

Aanstormend wereldtalent Jeangu Macrooy is meer dan de nieuwe James Brown

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Aanstormend wereldtalent Jeangu Macrooy is meer dan de nieuwe James Brown

Op Noorderslag blies Jeangu Macrooy iedereen omver. Deze week komt zijn nieuwe album, Horizon, uit én staat hij in een uitverkocht Paradiso. In De Nieuws BV vertelt hij over zijn nieuwe album en speelt hij het nummer Shake Up This Place live.

Door het muziekplatform 3 voor 12 werd hij gekroond tot de nieuwe James Brown. Morgen staat hij in Paradiso waar hij zijn tweede album lanceert, een spannend moment voor veel artiesten, maar Jeangu durft ons te verzekeren dat zijn tweede album beter is dan zijn eerste album. ''Ik kan echt niet wachten om de clubs in te gaan en op festivals te gaan spelen'', zegt Jeangu.

Zijn eerste album ging voornamelijk over zijn Surinaamse roots, zijn tweede album gaat meer over waar hij nu staat en dat hij zijn plek in Nederland meer heeft gevonden. Het doel van zijn nieuwe album is ook om zijn verschillende kleuren te laten zien, Jeangu wil liever niet alleen in het soul-hokje worden gezet. Elektronisch en dansbaar zijn ook woorden waarmee hij het album omschrijft. Zo ontdekte hij in Berlijn de techno-scene en dat is terug te horen op het album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De ambities en dromen van Jeangu zijn groot, namelijk langzaam de hele wereld overnemen. Ook zijn moeder heeft hem nooit beperkt om groot te dromen. Grote ambities en dat terwijl de zanger vrij bescheiden overkomt. Jeangu: ''Ik ben misschien het meest mezelf als ik op het podium sta, omdat ik dan niet zo erg last heb van de bescheidenheid.''

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie