Cultuur & Media
KRO-NCRV

Roadtrip Nederland: All inclusive Badhoevedorp

foto: Roy Herkeensfoto: Roy Herkeens
  1. Nieuwschevron right
  2. Roadtrip Nederland: All inclusive Badhoevedorp

Omdat een all inclusive in Turkije er dit jaar niet inzit, heeft reisorganisatie Corendon wat bedacht: een geheel verzorgde strandvakantie in Nederland. Spraakmakers blijft voorlopig ook in eigen land en verslaggever Roy Heerkens komt in zijn roadtrip langs de 'costa Badhoevedorp'.

Verhalen van Spraakmakers: vakantie in eigen land – deel 1

Want daar staat het grootste hotel van Nederland. Met 680 kamers onder de rook van Schiphol richten zij zich voornamelijk op de zakelijke markt. Maar niet dit jaar. Door corona bleven de zakelijke reizigers weg en zoeken de toeristen naar opties in eigen land.

Corendon bedacht daar iets op: Costa Hollanda. Een all inclusive-vakantie in eigen land. Martin de Boer van de reisorganisatie vertelt dat ze zelfs een nieuwe strandtent hebben neergezet om de binnenlandse gasten in Zandvoort te laten genieten van de zee en hopelijke de Nederlandse zon.

Verslaggever Roy Heerkens bij de nieuwe strandtent

"Natuurlijk zijn er mensen die graag naar een klein hotelletje of Airbnb gaan en die mix is er gelukkig in Nederland." Toch zijn er volgens hem veel Nederlanders die het all inclusive concept omarmen. "Dat je je portemonnee in je broek kunt houden en weet wat je kwijt bent. Dat is voor de gemiddelde Nederlander een zegen."

Verhalen van Spraakmakers: vakantie in eigen land – deel 1

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie