Cultuur & Media
AVROTROS

'In lichtjaren heeft niemand haast' is Humberto’s NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van het Jaar

foto: redactie Humbertofoto: redactie Humberto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'In lichtjaren heeft niemand haast' is Humberto’s NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van het Jaar

In lichtjaren heeft niemand haast van Marjolijn van Heemstra is door de luisteraar van NPO Radio 1 gekozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van 2021. Dat werd zojuist bekendgemaakt het radioprogramma Humberto.

'In lichtjaren heeft niemand haast' is Humberto’s NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van het Jaar

Video niet beschikbaar

Van Heemstra reageert: "Ik ben verbaasd en heel erg blij! Ik had het niet verwacht, want er was waanzinnig goede concurrentie." Het boek van Van Heemstra won met 28% van de stemmen.

Met In lichtjaren heeft niemand haast wil Van Heemstra de lezer van een afstand naar de aarde laten kijken. "Net als astronauten, die worden overvallen door de schoonheid van de planeet als ze van buiten naar de aarde kijken." En nu is er de waardering van de NPO Radio 1-luisteraar, die via de site van de radiozender op haar favoriet kon stemmen.


Maandwinnaars

In lichtjaren heeft niemand haast werd gekozen als winnaar uit 12 genomineerden. Deze non-fictie boeken kwamen uit in 2021 en werden maandelijks genomineerd door boekenredacteur Emma Louise Diest. Andere genomineerden waren onder meer Liesbeth Staats, Lykele Muus en Hedy d’Ancona.

Na de speciale uitreiking rondom het Non-fictie Boek van het Jaar is Humberto Tan met winterstop. In februari keert hij terug op de vrijdagmiddag van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie