Cultuur & Media
AVROTROS

Hoofd Spotify Benelux: 'Releases van Adele en Stromae bereiden we wekenlang voor'

foto: instagram.com/adelefoto: instagram.com/adele
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoofd Spotify Benelux: 'Releases van Adele en Stromae bereiden we wekenlang voor'

Met nieuwe muziek van Adele, Stromae én Coldplay is het een belangrijke dag voor de entertainmentindustrie. En dat is terug te zien in de streamingcijfers, vertelt Spotify-baas Wilbert Mutsaers in Humberto: "In de twee weken ervoor zie je al dat mensen vaker naar het oudere werk van die artiesten gaan luisteren."

New music friday met Adele, Stromae én Coldplay

Single 'Easy on me' is de voorloper van Adele’s nieuwe album 30. Voor Mutsaers een belangrijke dag, die al weken is voorbereid. "Wij krijgen de muziek altijd ruim van tevoren. Dan gaan wij nadenken in welke playlists we het kunnen zetten."

Surprise Stromae

Met Stromae vond er zelfs een luistersessie plaats om de release voor te bereiden, verklapt Mutsaers. "Met hem zelf hebben we naar zijn nieuwe muziek geluisterd. Voor de luisteraars is het een surprise release geweest, maar wij wisten het al een geruime tijd."

In de aanloop naar dit soort belangrijke releases ziet Mutsaers de streamingcijfers van deze artiesten al toenemen. "Toen Adele’s nieuwe muziek werd aangekondigd, zie je dat mensen ook meer naar haar oudere werk gaan luisteren. In de twee weken ervoor zie je al een toename. Dan zie je dat mensen voorpret hebben."

New Music Friday

Alle nieuwe releases komen sinds een aantal jaar vaak op vrijdag uit. Een beetje de 'schuld' van Spotify, denkt Mutsaers. "Wij hebben New Music Friday in het leven geroepen. Dat is een handige dag, omdat dan het weekend begint en veel mensen tijd hebben om nieuwe muziek te luisteren. Dus is het is zo geclusterd. Maar eigenlijk komt er op elke dag van de week nieuwe muziek uit, hoor."

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie