Cultuur & Media
EONOS

Jan Siebelink schrijft kort verhaal om de coronacrisis door te komen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Siebelink schrijft kort verhaal om de coronacrisis door te komen

Onder de hashtag #ikleesthuis gaan vijftien auteurs korte verhalen schrijven om de coronacrisis door te komen. In Langs de Lijn En Omstreken zullen ze de komende tijd allemaal te gast zijn. Jan Siebelink trapte af met zijn verhaal 'Kruitdamp', dat nu te lezen is op de website Hebban.

"Het verhaal is geschreven is geschreven in coronatijd, maar het gaat niet over corona", vertelt Siebelink. "Tegelijkertijd heeft het wel met iets van deze tijd te maken: over schuld, over angst, dingen die nu extra in het leven voorkomen", aldus de schrijver.

In Langs de Lijn En Omstreken las hij het begin voor:

Het begin van het verhaal 'Kruitdamp' van Jan Siebelink

Het hele verhaal is te lezen door op deze link te klikken.

Hardlopen

Ondanks de Coronacrisis gaat het prima met Jan Siebelink, vertelt hij in de uitzending. Toch is hij wel een beetje bang: "Ik zit in de risicogroep want ik ben 82. Ik heb niet zo'n zin om in een IC-bed te komen..."

Siebelink rent dagelijks met zijn hond, vertelt hij: "Ik loop 100 meter hard, sprinten, en dan gewoon lopen, en dan anderhalve kilometer een rustig tempo'tje hardlopen."

Jan Siebelink schrijft kort verhaal Kruitdamp

Vanavond: Marion Pauw

Vanavond in Langs de Lijn En Omstreken is Marion Pauw te gast. Ook zij schreef een kort verhaal. Ze zal te horen zijn tussen 22.00 en 23.00.

Naast de korte verhalen, is in het programma ook dagelijks een dichter te horen. Een overzicht van hun gedichten is hier te vinden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie