Cultuur & Media
AVROTROS

Bas Louissen van de Springsteen Podcast begrijpt mensen met Springsteen-verslaving

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Bas Louissen van de Springsteen Podcast begrijpt mensen met Springsteen-verslaving

Met meer dan 160 miljoen verkochte albums, en meer dan 2600 shows behoort Bruce Springsteen tot dé absolute popiconen. De liefde van Springsteen begon voor Bas Louissen in 2003. Uiteindelijk maakte hij er de ’Springsteen Podcast' over.

Speciale uitzending Miss Podcast in Week van de Podcast

"Ik was 15 jaar en ging voor het eerst naar een concert. Ik stond in de Kuip, in Rotterdam als klein jongetje uit Emmen met mijn vader en oom. En het maakte z’n ontzettende indruk op mij, misschien was het ook wel de leeftijd. Ik ben toen alles van Bruce gaan opzoeken en ik wou alles van hem weten", vertelt Louissen.

Verslavend

Met deze podcast wil Bas Louissen de Bruce Springsteen mensen ontdekken. "Je moet hem een keer live hebben gezien, wil je weten wat het met hem doet. Art Rooijakkers zegt ook in de podcast: 'Als de hemel eruit ziet als een Springsteen-concert, spring ik vanmiddag nog in de Amstel'."

Bas is inmiddels 11 keer naar een concert geweest van Springsteen. "Ik heb mensen gesproken die hem 140 keer hebben gezien, het is echt verslavend. Bruce speelt ook nooit dezelfde setlist, dus het is nooit hetzelfde. Dus ik snap deze mensen ontzettend goed!"

De Springsteen Podcast is te beluisteren via alle podcast-apps en op nporadio2.nl/podcasts. Morgen om 15:30 is er weer een speciale uitzending van Miss Podcast en dan is Giel Beelen, maker van de podcast Kukuru, te gast. Heb je die podcast geluisterd en heb je een vraag die je Giel Beelen graag wil stellen? Laat het weten via de Radio 1-app.

Ster advertentie
Ster advertentie