Cultuur & Media
KRO-NCRV

Jan Slagter: Geen nieuw seizoen Showcolade, het format is te mager

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Slagter: Geen nieuw seizoen Showcolade, het format is te mager

De spelshow Showcolade van Omroep MAX krijgt geen vervolg. MAX-baas Jan Slagter concludeert in het Mediaforum van Spraakmakers dat het programma niet bij hen past. "Het format is te mager."

De spelshow waarin bekende Nederlanders moeten raden welke objecten er echt zijn en welke van chocolade gemaakt, kreeg veel kritiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doelgroep

Slagter zegt dat Showcolade het slechtst scorende televisieprogramma onder de groep vijftigplussers "ever" is bij Omroep MAX. "Dat is in de vijftienjarige geschiedenis van de omroep nog nooit gebeurd."

Hij steekt de hand in eigen boezem als eindverantwoordelijke en zegt van de flop geleerd te hebben. "Het programma is enorm succesvol in Japan, maar dat is niet Nederland." Daarnaast had hij beter een pilot-uitzending kunnen maken in plaats van een hele serie.

Format

"Het programma kwam tot mij", vertelt Slagter over het gesprek waarin het format werd aangeboden. Achteraf bleek een andere omroep het format te hebben afgewezen. "Dat hadden ze er niet bij verteld, anders waren er wel wat lampjes gaan branden", zegt Slagter.

Hij wijt het mislukken van het programma aan het format en niet aan presentatrice Edsilia Rombley die "presenteert het fantastisch", aldus Slagter. Ook de jury treft geen blaam. "Zoals in het satirische programma Even tot Hier werd gezegd: Wat is het format, van chocola of niet?"

'Niet het einde van de wereld'

"Het is wat het is", besluit Slagter. Er komen volgens hem binnenkort weer mooie programma’s aan van MAX. Hij moet wel lachen dat heel Nederland op de achterste benen staat als ze met een minder succesvol programma komen, maar hij ligt er niet van wakker. "Het is niet het einde van de wereld."

Het Mediaforum met Jan Slagter en Avinash Bhikhie

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie